Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 20:03

Боєць, якого приїхала лаяти, закрив собою при обстрілі - ветеран АТО Оксана Якубова

Боєць, якого приїхала лаяти, закрив собою при обстрілі - ветеран АТО Оксана Якубова
Оксана ЯКУБОВА, 46 років. До війни працювала у Міністерстві фінансів.

"На фронті солдат важливіший за офіцера. У бою саме солдат буде його витягувати, а не навпаки. Відчула це на собі – мене врятував боєць, якого я приїхала лаяти", - каже 46-річна Оксана Якубова.

Заступник командира батальйону з роботи з особовим складом 54-ї окремої механізованої бригади розповіла Gazeta.ua, що доводиться переживати жінкам на передовій.

- Я тоді приїхала бійця одного лаяти. Нашкодив він трохи. Заїхала на кілька хвилин – ні каски, ні броніка не одягала. Боєць той мою машину побачив і хотів утікти, щоб розмовами його не діставала. Я виходжу в своїй футболці, ставлю ногу на землю – й одразу "дискотека" (обстріл – Gazeta.ua) почалася. Впала обличчям в землю й лежу. Коли це чую – щось падає на мене. Зрозуміла, що то боєць мене собою прикрив. Ще й каску свою мені на голову надів. Каже: зараз пролетить четверта міна, піднімаємося й біжимо. Витяг мене з-під вогню. І як я його після того мала сварити?

Жінку-фронтовичку впізнати легко: ходимо без макіяжу. На передовій із гігієнічних процедур вологі серветки й вмивання водою. Піт в'їдається в одяг, його потім неможливо відіпрати. Свою форму прала три рази. Повісила її в шафу, а вона досі війною пахне", - розповіла Оксана Якубова.

Оксана з АТО повернулася з посттравматичним стресовим розладом. Відчула це в момент, коли зник інстинкт самозбереження. Спеціально не вдягала "бронік" на завдання. Після повернення з війни не могла заснути в тиші, бо звикла спати з увімкненою рацією. Вдома ні з ким не спілкувалася. Три доби не спала. Заговорила в реабілітаційному центрі в Пущі-Водиці, де почали фільмувати історію для "Невидимого батальйону".

Зараз ви читаєте новину «Боєць, якого приїхала лаяти, закрив собою при обстрілі - ветеран АТО Оксана Якубова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути