пʼятниця, 15 квітня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Битву за Донбас Росія поставила на "вимушену паузу" - Кириленко

Битву за Донбас Росія поставила на "вимушену паузу" - Кириленко
Голова Донецької ОВА Павло Кириленко. Фото: facebook.com/pavlokyrylenkodonoda

Так звана велика битва на сході України ще не почалася.

Російським окупантам довелося зробили "вимушену паузу", і на це є кілька причин. Про це заявив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його інформацією, росіяни деморалізовані. Також наступу на Донбас не сприяє погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гатять із важкого озброєння: смертельний обстріл Кремінної триває з ночі

"Є фактори, що тримають ворога на вимушеній паузі. Це погодні умови, певна неузгодженість дій і відверто панічні настрої. Настрій і бойовий дух навіть регулярних збройних сил РФ далеко не на належному рівні. Вони спілкуються між собою і розуміють, як скінчився їхній "бліцкриг" із планами захопити столицю за кілька днів, і які насправді у них втрати - вони дуже-дуже значні, навіть для такої великої армії, як у РФ", - сказав Кириленко.

Водночас російські війська перегрупуються й накопичують сили на сході.

"Вони збирають сили. Ми бачимо, що вони перегруповані й готові до одночасних масованих атак із застосуванням всіх своїх підрозділів, які зав'язані на цьому напрямку. Їх там багато", - зазначив він.

Окупаційні війська Росії стягують сили для удару по сходу України. Його слід очікувати вже наприкінці цього тижня. Це буде удар, який "за люттю та нелюдяністю" ще не знав подібного в цьому столітті, заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Він також нагадав, що аналітики та розвідка сходяться на тому, що "велика битва" за схід України визначить майбутнє війни Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Битву за Донбас Росія поставила на "вимушену паузу" - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути