субота, 18 червня 2022 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай повідомив останні новини
8

У Сіверськодонецьку Луганської області тривають бойові дії, росіяни безуспішно намагалися вести штурм за межами міста.

Ворог завдав авіаударів в районах Сиротиного та Борівського. До Дніпропетровщини минулої доби евакуювали п'ятьох поранених, повідомив у суботу вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Росіяни повторно, ще раз і ще раз, обстрілюють територію біля усіх мостів, які і так вже не придатні для пересування. Відкрили вогонь по Синецькому та Павлограду поблизу Сіверськодонецька. Чергові руйнування на заводі "Азот" - тепер на території транспортного цеху. Двічі масовано обстріляні житлові квартали поблизу колишнього заводу "Донсода" в Лисичанську", - ідеться у повідомленні.

Росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському
Росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському
Росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському
Росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському

У Гірському окупанти зруйнували 13 будинків, ще 14 - у Врубівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вигнали окупантів з Лисичанська - Гайдай

"Противник обстріляв зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Метьолкіне, Устинівку, Миколаївку, Білогорівку, Воронове, Золоте та Троїцьке. Поблизу Сиротиного та Метьолкіного наші воїни успішно відбили штурм. Окупант з втратами відійшов на раніше займані позиції. Як і неподалік Гірського", - зазначив Гайдай.

Вчора п'ятьох осіб, які були поранені за останні дні, госпіталізували до лікарень Дніпропетровщини. Серед них чотири лисичанина і житель Сіверськодонецька, який потрапив під обстріл у Лисичанську.

"За підтримки артилерії росіяни здійснили штурмові дії неподалік Ниркового. Українські воїни вогнем змусили їх відмовитись від цієї ідеї", - додав керівник Луганської обласної військової адміністрації.

На Донбасі російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках. Спроби ворога штурмувати позиції ЗСУ на низці ділянок фронту закінчилася невдачею.

Противник продовжує атаки зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі неподалік Лисичанська та Воронового. Тривають бойові дії за місто Сіверськодонецьк.

Ворог обстрілював з артилерії різних калібрів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золоте, Спірне, Берестове, Соледар, Клинове, Троїцьке. Неподалік Гірського, Берестового та Кодеми українські війська вчергове завдали ворогу втрат. Після невдалих штурмових дій окупанти відійшли.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути