понеділок, 11 липня 2022 13:21

Битва за Донеччину: ЗСУ "завернули" окупантів на трьох напрямках

Битва за Донеччину: ЗСУ "завернули" окупантів на трьох напрямках
Українські захисники продовжують боронити Донецьку область. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 10 липня, окупаційні війська Росії намагалися безрезультатно просунутися про трьох напрямках у Донецькій області.

Ідеться про Бахмутський та Лиманський напрями. Також про Донецький – Мар'янка, Красногорівка, Авдіївка, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Ворог успіху не мав, відійшов. Збройні сили України позиції тримають і ворог немає можливості просунутися", – запевнив він.

Додав, що наступальні дії ворог здійснює час від часу невеликими групами. Однак успіху вони не мають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу зруйнували 500 будинків: РФ накрила Донеччину ракетами і "Ураганами"

"Але розуміючи, яка кількість БТГР противника зосереджена на Бахмутському та Лисичанському напрямках, саме до міст Бахмут, Слов'янськ та Краматорськ, ми розуміємо, що подальші агресивні дії ворога будуть. Ми вживаємо всіх заходів, щоб та оборона, яку ми будуємо, була досконалішою. І дала можливість зупинити ворога. Потім вже можна буде говорити про деокупацію", – сказав Кириленко.

Разом з тим терористи не припиняють обстрілювати цивільну інфраструктуру регіону. Обстріли на Донеччині фіксують по всій лінії фронту, стверджує Кириленко. Попри це, евакуація з області триває. На Донеччині досі залишаються понад 340 тис. мирних жителів.

"На вихідних евакуація дещо знизилася. Минулої доби евакуювали 252 особи – з Бахмутського та Покровського районів. Більшість з них з Бахмутського району. Ми працюємо, щоб вона (евакуація. - Gazeta.ua) була більш ефективною", – зазначив Кириленко.

10 липня окупанти поцілили ракетами з "Ураганів" у житлову п'ятиповерхівку у Часовому Яру. Під завалими опинилися до 30 мирних людей.

На 13:00 10 липня виявили тіла 15 загиблих. З трьома особами під завалами того дня вдалося встановити контакт. Одного чоловіка витягнули.

За даними ДСНС України на 10:20 11 липня, врятувати з-під завалів вдалося дев'ятьох осіб. 20 загинули. Завали розібрали на 78%

Усі, хто б'є по українських містах з реактивної артилерії – усі вони будуть знайдені і покарані, прокоментував злочин росіян президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донеччину: ЗСУ "завернули" окупантів на трьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути