понеділок, 11 липня 2022 00:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський заявив, що кожного російського вбивцю знайде покарання

Зеленський заявив, що кожного російського вбивцю знайде покарання
Президент України Володимир Зеленський прокоментував обстріли росіян. Фото: ОП

Усі, хто б'є по українських містах із реактивної артилерії – усі вони будуть знайдені і покарані.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні прокоментував ракетний удар загарбників по Часовому Яру, повідомляє Gazeta.ua.

Кожен, хто віддає накази на такі удари, кожен, хто їх здійснює по звичайних наших містах, по житлових районах, вбиває абсолютно свідомо. Після таких ударів убивці не зможуть сказати, що чогось не знали або щось не розуміли, запевнив президент.

"Сьогодні увесь день отримую звіти з міста Часів Яр на Донеччині. Там триває рятувальна операція після російського удару по житлових будинках. Зруйновані дві багатоповерхівки. Під завалами десятки людей. Шістьох вдалося врятувати. У списку загиблих – 15 прізвищ і, на жаль, це не остаточна кількість", – сказав Зеленський.

Від початку цього вторгнення українські правоохоронці роблять усе, що необхідно для фіксації злочинів окупантів і для збору доказів. До цієї роботи залучені наші партнери із багатьох держав.

Російський терор давно перетнув ту межу, за якою багатьом у цивілізованому світі стало очевидно, що це питання глобальної безпеки – покарати Росію, державу-терориста, за все зроблене нею проти України й міжнародного правопорядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетами НУРС, "Градами" й "Ураганами": росіяни 30 разів вдарили по Донеччині

"Нацистських убивць знаходять і судять навіть тоді, коли їм уже виповнилося по 90 чи 100 років. Їх ловлять по всьому світу. Звісно, ми не хочемо чекати так довго. Але я наводжу цей приклад, щоб показати, що покарання – невідворотне для кожного російського вбивці. Для кожного – абсолютно. І хай вони не сподіваються, що їхня держава буде їх захищати. Росія першою ж їх кине, коли зміняться політичні обставини", – сказав Зеленський.

Він запевнив, що російська держава не буде захищати цих убивць, адже вона першою їх кине.

Зеленський проведе такі переговори та звернення, які сприятимуть відновленню справедливості, сприятимуть покаранню російських воєнних злочинців. Причому ця активність спрямована не лише на Європу та інші традиційні регіони для роботи української дипломатії.Також в Латинській Америці, і в Азії, і в Африці будуть чути правду про російський терор на нашій землі.

Щонайменше три десятки людей перебувають під завалами п'ятиповерхівки у Часовому Яру, яку вчора увечері росіяни атакували ракетами з Ураганів. Рятувальники зуміли встановити контакт з двома людьми, що опинилися під руїнами. Пошукові роботи тривають, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Станом на 13:00 10 липня виявили тіла 15 загиблих людей, під завалами можуть перебувати ще 24 людини, серед них – дитина. З трьома людьми вдалося встановити контакт.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заявив, що кожного російського вбивцю знайде покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути