неділя, 03 липня 2022 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: окупанти провалили наступ під Білогорівкою

Битва за Донбас: окупанти провалили наступ під Білогорівкою
Окупанти наступають на Бахмутському напрямку. Тривають бої. Фото: Генштаб

На Донецькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на закріпленні на позиціях в районі міст Лисичанськ і Верхньокам'янка.

Вели наступальні дії поблизу Білогорівки. Успіху не мали. Відійшли. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Бахмутському напрямку ворог намагається вести наступ в районі населеного пункту Спірне. Бойові дії тривають.

Обстріляв Новолуганське й Травневе. Завдав авіаудару поблизу Покровського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Донбасі можуть відійти до Сіверська. Аналітики США назвали плюси від цього

На Слов'янському напрямку окупанти обороняються. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дібрівне, Мазанівка, Краснопілля, Суха Кам'янка, Вірнопілля і Маяки.

Неодноразово безуспішно намагалися вести штурмові дії неподалік від Мазанівки. Дістали відсіч і відійшли. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник обстрілював наші позиції в районах населених пунктів Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір'я, Ольгівське й Кам'янське.

Штурмовими діями ворог намагається покращити тактичне положення в районі населеного пункту Спартак.

На ранок 1 липня під контролем України залишається 45% території Донецької області. До повномасштабного вторгнення РФ була окупована третина регіону, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Армія РФ не припиняє обстрілювати мирні населені пункти Донеччини. Щодня є загиблі, поранені та нові руйнування. Окупанти завдали удару по Добропіллю. Щонайменше двоє загиблих і троє поранених. Серед поранених є двоє дітей – 4 і 7 років.

Російські війська продовжили наступальні дії на Слов'янськ. Також окупанти наступають в напрямку Лисичанська на Луганщині, і досягли незначних успіхів на схід від Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: окупанти провалили наступ під Білогорівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути