середа, 20 квітня 2022 21:36

Битва за Донбас може бути не останньою, великий наступ РФ ще не почався - Данілов

Битва за Донбас може бути не останньою, великий наступ РФ ще не почався - Данілов
Найманці з Лівії та Сирії, за словами Данілова, були знищені в місті Попасна Луганської області. Фото: Офіс президента

Великий наступ російської армії на східному фронті ще не розпочався.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив в ефірі Радіо НВ.

"Вчора зранку почалися бої на всій лінії фронту, який є на території Донецької, Луганської та Харківської областей. Але це була їхня спроба випробувати на міцність наші Збройні сили. Спроба була невдала. На сьогодні вони будуть продовжувати ці спроби. Коли почнеться так званий великий наступ - це питання часу", - зазначив Данілов.

Секретар РНБО також застеріг від оптимістичних прогнозів, що ця битва за Донбас буде останньою та вирішальною.

"Попереду ще може бути багато різних речей. Це не є, як раніше казали, останній і рішучий бій. Це один з боїв, який є на території нашої країни, починаючи з 2014 року", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азов" готовий вийти з Маріуполя. Військові назвали умови

Росія ще може підтягувати в бій нові ресурси та резерви наступні два-чотири тижні, каже Данілов, спираючись на дані розвідок партнерів: "Ми в жодному разі не маємо применшувати міцність нашого ворога: велика країна, людей багато, розуму - не зовсім... Вони там ще є. Крім того, останнім часом ми помітили, що з'являються лівійці й сирійці на фронті - так звані найманці. Тому казати, коли вони в них закінчаться, доволі складно".

Найманці з Лівії та Сирії, за словами Данілова, були знищені в місті Попасна Луганської області.

"Загін був знищений повністю. Він був невеликим - приблизно 20-25 людей. А скільки їх бродить по території Донецької, Луганської областей, яка була частково окупована з 2014 року, сказати складно. Але я не думаю, що їх тисячі. Це може бути 300-500 (людей. - Gazeta.ua): вони фізично більше завезти не можуть, тому що у них там так само йде війна, бойові дії", - додав Данілов.

80% території Луганської області перебуває під російською окупацією. Друга фаза війни почалася, але це ще не "повноцінний наступ", розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас може бути не останньою, великий наступ РФ ще не почався - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути