пʼятниця, 09 квітня 2021 12:13

Більшість українців вірять у повномасштабний наступ Росії

Більшість українців вірять у повномасштабний наступ Росії
Побільшало українців, що очікують масштабний наступу Росії. Фото: pravda.com.ua

Приблизно дві третини громадян України вірять у повномасштабне воєнне вторгнення Росії в Україну.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6-7 квітня.

Так 36% опитаних оцінюють імовірність повномасштабного вторгнення Росії в Україну як високу, 31% – як середню, 15% – низьку, 12% – говорять, що загрози немає.

У порівнянні з груднем 2018 року, коли РФ захопила українських моряків, кількість тих, хто вважає, що загроза висока, зросла майже в 1,5 раза.

Показово, що зараз у можливість нападу здебільшого вірять на заході й у центрі України, ніж на півдні та сході. А от вікова різниця в поглядах незначна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація контрольована. ЗСУ готові - головнокомандувач

Соціологи опитали 2,5 тис. респондентів віком від 18 років у всіх областях, крім окупованих територій Криму й Донбасу. Це були телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Росія стягує війська до кордону з Україною. Зокрема солдати розташувалися на півночі полігоні Погонове приблизно за 250 км від кордону з Луганською та Харківською областями. Нинішні переміщення російських військових біля України є найбільшими з часів боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. Перелік озброєнь, які стягують до кордону, великий. Зброя більше наступальна, ніж оборонна. Є й ракетні системи залпового вогню "Ураган", і "Гради" тощо. Щодо кількості особового складу, який переміщують, з огляду на Крим, Воронезьку, Ростовську, Білгородську області, то це приблизно 20-25 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців вірять у повномасштабний наступ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути