четвер, 22 липня 2021 19:28

Білорус воював проти України і отримав 21 рік тюрми

Білорус воював проти України і отримав 21 рік тюрми
Білорусу Фадєєву збільшили термін ув'язнення. Фото: mil.in.ua

Вищий суд у Празі, Чехія, збільшив покарання білорусові Олексію Фадєєву, який брав участь у бойових діях проти України на Донбасі.

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Зокрема, у вересні минулого року суд виніс рішення про 4,5 роки ув'язнення Фадєєву за звинуваченням в "участі в організованому злочинному угрупованні". Однак обвинувачення інкримінувало Фадєєву здійснення терористичного акту і вимагало для нього 15 років позбавлення волі та безстрокове ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найманець ДНР з Чехії отримав реальний термін

Тоді довести його причетність не вдалось, а сам Фадєєв стверджував, що стріляв тільки на навчаннях, але не під час реальних боїв.

Наразі суд Праги змінив кваліфікацію злочинів Фадєєва на "тероризм у складі організованого злочинного угруповання", і присудив йому 21 рік позбавлення волі.

"Системне переслідування чеськими правоохоронними органами та органами правосуддя бойовиків, які, підбурювані Росією, ступили на слизький і злочинний шлях участі у війні проти України, продовжується. Далі буде", ㅡ написав посол Перебийніс.

Громадянин Чехії Павло Кафка, якого засудили до трьох років в'язниці за участь в бойових діях на Донбасі на боці окупантів, написав лист в українське посольство, в якому визнав провину. У листі він також вибачився перед Україною за свої дії. Відповідний лист Кафка відправив у посольство України в Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Білорус воював проти України і отримав 21 рік тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути