понеділок, 26 березня 2018 15:32

Білорусь та Україна обміняються "шпигунами" - ЗМІ

Білорусь та Україна обміняються "шпигунами" - ЗМІ
"Шпигунський скандал": Україна та Білорусь обміняються затриманими. Фото: Еспресо.TV

Українського журналіста Павла Шаройка, затриманого в Білорусі та обвинуваченого в шпигунстві, можуть обміняти на білоруського шпигуна Юрія Політику, затриманого в Україні.

Про це повідомив "Білоруський партизан" з посиланням на свої джерела в Києві.

ЗМІ зазначає, що президент Білорусі Олександр Лукашенко "дав добро" на такий обмін, всі документи підготовлені до підпису. Домовленість була досягнута на зустрічі високопоставлених представників Білорусі та України.

"У той же час експерти не виключають, що процес обміну Політики на Шаройка блокується якимись силами. Зокрема, адвокати та представники Юрія Політики навмисно затягують процес в українському суді, вимагаючи переклад матеріалів і надання перекладача білоруської мови", - йдеться у повідомленні.

Про суд над Шаройком офіційно не повідомлялося. За неофіційною інформацією, він уже пройшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіста Павла Шаройка почали судити в Білорусі

Шпигун Юрій Політика цікавився у ветеранів АТО білорусами, які воюють на Донбасі, а також наявністю в Збройних силах України протитанкових ракет та їх характеристиками. Його затримали 16 червня за виїзді в Білорусь з флешкою з секретною картою. 13 лютого в Чернігові розпочався суд у його справі.

12 лютого у Білорусі в закритому режимі відбулося судове засідання у справі українського журналіста 47-річного Павла Шаройка. Його звинувачують у шпигунстві.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь та Україна обміняються "шпигунами" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути