вівторок, 06 лютого 2018 11:33

Бійцям-добровольцям не дають посвідчення учасника АТО - волонтер

Бійцям-добровольцям не дають посвідчення учасника АТО - волонтер
Яна Зінкевич повідомила, що добровольцям не дають посвідчення АТО. Фото ukrinform

Керівник медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич, яка після травм керує батальйоном з інвалідного візка, заявила, що не отримувала державної допомоги.

"Допомоги від держави я не отримувала і не отримую, хоч обіцянок було багато. Це питання, на жаль, дуже не просте і несправедливе. Нам не дають учасників АТО, нікому з моїх бійців-добровольців. Ті батальйони, які легалізувалися, мають документи, а бійці структур Української добровольчої армії - ні. Тому в черзі на житло і під різні соціальні програми добровольці не потрапляють", - зазначила Зінкевич.

За її словами, у деяких областях вдалося хоч частково "зрушити з місця" завдяки альтернативному створенню статусу учасника-добровольця АТО, але пільги, що надаються за цим посвідченням, можливі лише за місцем прописки, тобто в межах області, де видавалося посвідчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський відзначив українського волонтера, яка винесла із боїв 128 бійців

Медик-волонтер Зінкевич 2015 року потрапила в ДТП і травмувала хребет. Вона проходила лікування в Ізраїлі. У жовтні 2016 року Зінкевич стала мамою. Із чоловіком розлучилась. Навчається в університеті і мешкає в будівлі батальйону.

Яна Зінкевич 2014 року заснувала добровільний медичний батальйон "Госпітальєри". Він врятував більше як 2000 українських бійців у зоні АТО. Особисто витягла та врятувала понад двох сотень поранених українських солдатів із передової. В зоні АТО травмувалася, була на межі життя і смерті, й протягом декількох місяців медики боролися за її життя. Після реабілітації пересувається на інвалідному візку. Розлучена, має однорічну доньку Богдану. Отримала ордени "За заслуги", "За спасіння життя", "Народний Герой України". Продовжує волонтерську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Бійцям-добровольцям не дають посвідчення учасника АТО - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути