Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2017 17:28

"Бійці починають відчувати себе непотрібними" - волонтер розповіла про потреби поранених військових

"Бійці починають відчувати себе непотрібними" - волонтер розповіла про потреби поранених військових

Сьогодні до Львова для подальшого лікування прибули 27 бійців. Кожен з військових отримав поранення під час російсько-української війни.

Про це повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

За його словами, переважно до Львова прибули бійці із Дніпра. Там українські солдати вже пройшли попередній курс лікування. Зараз їх перевозять до Військово-медичного клінічного центру.

"За попередньою інформацією, один із захисників - у стані середньої важкості, ще шестеро бійців - терапевтичного спрямування, інші потребують хірургічного і неврологічного лікування", - зазначив Поронюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можуть й без голови намагатися піднятися і йти" - бойовик вважає українських військових надлюдьми

В якому фізичному стані не були б бійці, вони завжди потребують моральної підтримки. На війні постійний стрес, ризик та страх. Це переживає кожен наш солдат там. Але з пораненими особливо. Бо вдвічі сильніший стрес вони переживають під час поранення. Моральний тиск змінює фізичний біль і страх смерті. Тому їм потрібно приділяти більше уваги", - розповіла Gazeta.ua психолог Анна Давидова.

"Ми щонеділі ходимо до хлопців до військового госпіталю з подружками. Уже добре знаємо потреби бійців. З матеріального забезпечення майже нічого не потрібно, з медичного тим паче. От простої уваги хлопцям бракує дуже. Добре тим, хто живуть у Львові, і їх часто відвідують сім`ї. Інші часто закриті в чотирьох білих стінах з крапельницями довше ніж на місяць. Хлопці кажуть дуже давить, коли їх довго ніхто не відвідує. Вони починають відчувати себе непотрібними. Відвідувати бійців не важко, навіть не обов`язково щось купувати їм. Можна просто прийти поговорити або сказати хоч одне "дякую". Для них це багато означає", - розповіла Gazeta.ua волонтерка Марта Лаба.

Попри домовленості щодо припинення вогню, російсько-окупаційні війська продовжують обстріли українських позицій із гранатометів.

Зараз ви читаєте новину «"Бійці починають відчувати себе непотрібними" - волонтер розповіла про потреби поранених військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути