середа, 20 вересня 2017 09:52

Бійці АТО створили Меморіал поблизу Авдіївської промзони
3

Фото: Фонд "Повернись живим"/facebook

Пам'ятник-інсталяцію, присвячену загиблим захисникам Авдіївки, створили військовослужбовці ЗСУ. Меморіал звели власним коштом і передали на баланс міста.

Відео відкриття меморіалу опублікувало "Військове телебачення" на YouTube.

Інсталяція знаходиться у місці, де її з оптики можуть побачити терористи.

"І хай бачать, – кажуть військові, – бояться і знають, що ми своїх ніколи не забудемо", - пишуть волонтери фонду "Повернись живим"

Тут все автентичне – згоріла "башня" танка з Промки, старенький автобус, підбитий терористами, та залишки снарядів, якими ворог вкриває наші позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "14 друзів хунти" - учасники війни написали про бої, любов та патріотизм

У центрі інсталяції – металевий хрест із дротом, встановлений на залишках ворожих боєприпасів. Біля нього - гранітний пам'ятник Герою України, 23-річному майору Андрію Кизило.

"Увічнити пам'ять про хлопців, що назавжди залишились тут, – наша мета. Кожне життя, віддане за Україну, – це подвиг, про який ми мусимо пам'ятати", – каже боєць 72-ї окремої механізованої бригади, що 11 місяців тримає оборону Авдіївки.

На чорних плитах вигравіювані десятки імен: захисників України із 72-ї окремої механізованої бригади, 81-ї окремої аеромобільної бригади, 57-ї окремої мотопіхотної бригади та з "Правого сектора".

Зараз ви читаєте новину «Бійці АТО створили Меморіал поблизу Авдіївської промзони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути