Ексклюзиви
вівторок, 09 травня 2017 18:29

"Біда, що молимось чужим богам і схиляємось перед чужими героями" - боєць Дана Виноградова

"Біда, що молимось чужим богам і схиляємось перед чужими героями" - боєць Дана Виноградова
Боєць "Правого сектору" Дана Виноградова. Дівчина захищала селище Піски на Донеччині. В бою осінню 2014 року отримала важку контузію та забій внутрішніх органів. Зараз Виноградова організатор одного з найбільших в Україні патріотично-вишкільних таборів для дітей "Трахтемирівська Січ"

"Моє покоління 30-річних не може пригадати з дитинства справжніх героїв. Навіть з Другої світової, немає тих, хто б захищав українців. Лише в свідомому дорослому віці мені довелося дізнатися про Українську Повстанську Армію, про Організацію українських націоналістів та про Дружини українських націоналістів. Тобто, що були такі люди, які, виявляється, боролися за Україну", - розповіла Gazeta.ua боєць "Правого сектору" Дана Виноградова.

Дівчина захищала селище Піски на Донеччині. В бою осінню 2014 року отримала важку контузію та забій внутрішніх органів. Зараз Виноградова організатор одного з найбільших в Україні патріотично-вишкільних таборів для дітей "Трахтемирівська Січ".

"Першопричиною всіх українських бід є те, що нас виховували рабами. Всі молились чужим богам і схилялись перед чужими героями. Російська імперія відняла в українців героїв і розбавила своїми. Не говорячи про військових, Михайло Врубель, киянин творив і розписував в Україні, збожеволів і вмер в Україні, але, відкриваючи міжнародні каталоги, ми читаємо: "російський художник", - додала боєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підлітки на скейтбордах з українськими стрічками та у футболках із гербами" - активіст про зміни на Донбасі

Дана Виноградова вважає, що теперішнє покоління необхідно виховувати на прикладах "своїх рідних сучасних героїв російсько-української війни".

Зараз нам необхідно перейти від печерного і шароварного націоналізму у актуальний і сучасний

"Тобто, коли молодь має змогу слухати сучасну українську музику, коли молодь може дивитись твори сучасного мистецтва і круті театральні вистави. Не ходити знову на геніальну виставу Нечуя-Левицького, але єдину "Кайдашеву сім`ю". А йти на щось сучасне, наприклад, "Лісову пісню" в Молодому театрі. Від неї перехоплює подих: прекрасні декорації, чудова гра молодих акторів, лунка мова", - сказала боєць "Правого сектору".

Читайте повну версію розмови з Даною Виноградовою в найближчих номерах журналу "Країна".

У дитячих садках ДНР дошкільнят змушують малювати прапори ДНР та розучувати ура-патріотичні пісні під ложки та балалайку. Про це розповіла Світлана, вихователька одного із ДНЗ у районному центрі окупованої Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «"Біда, що молимось чужим богам і схиляємось перед чужими героями" - боєць Дана Виноградова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути