вівторок, 18 вересня 2018 13:57

"Балістичні шоломи і сенсорні пальці" - показали форму українського десантника майбутнього
7

Показали нове обмундирування для військових, яке зараз випробовують бійці 95 бригади на Житомирщині.

Нові зразки тестують у польових, різних кліматичних і максимально наближених до бойових умовах, тестують дослідні варіанти бронежилетів, берців, балістичних шоломів і захисних рукавичок. Про це повідомили у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Показали нові зразки обмундирування українських десантників
Фото: facebook
Показали нові зразки обмундирування українських десантників
Показали нові зразки обмундирування українських десантників
Показали нові зразки обмундирування українських десантників
Показали нові зразки обмундирування українських десантників

У випробовуваннях використовують:

бронежилети (нові моделі) – змінено колір, поліпшено анатомічність форми, більше можливостей припасування під себе, додані демпферні вставки для вентиляції, збільшено площу протиуламкового захисту з кевлару. Від уламків бійця захищає РПС, до якої також додано кевларовий пакет;

балістичні шоломи (оновлені зразки моделей "ТОR" і "Каска 1М") – система затягування BOА System для чіткої фіксації та регулювання розмірів; сучасні матеріали у виробництві (кевлар, надвисокомолекулярний поліетилен); максимальний за стандартами НАТО рівень захисту від уламків – F6; рівень захисту від куль: ІІІ-А (НАТО), клас 1А (згідно ДСТУ);

захисні рукавички (нові) – кевларова підкладка на долоні; "сенсорні пальці" для зручної роботи з ґаджетами; краща анатомічна форма для утримання стрілецької зброї; якісні матеріали; поліпшені показники проколу, порізу та стирання.

На випробуваннях бійців 95 бригади рукавчики витримали 5 спусків тренувальномим фалом із гвинтокрилу, хоч і не пристосовані для подібного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали яскраві моменти українсько-американських навчань "Репід Трайдент–2018"

Зазначається, що нещодавно завершилися польові випробування нових зразків літніх трекінгових черевиків, якими у подальшому планується замінити черевики з високими берцями.

"У них – нова колодка, пристосована для тривалих піших рейдів із вантажем; підошва, що самоочищується від бруду; нова геометрія підошви на основі напівсферичних форм значно зменшує навантаження на стопу та м'язи при пересуванні; виготовлення з тканини, що запобігатиме спітнінню ноги. Зараз готуються зміни та доопрацювання моделей для покращення виробу і підготовки виробництва першої промислової партії", - йдеться у повідомленні.

Військовий бюджет України на 2019 рік має скласти сума 209,5 млрд грн, що майже на 18% більше, ніж 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «"Балістичні шоломи і сенсорні пальці" - показали форму українського десантника майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути