пʼятниця, 17 серпня 2018 11:19

Бачив сина лише раз: поховали зниклого безвісти бійця АТО

Бачив сина лише раз: поховали зниклого безвісти бійця АТО
У Сумах поховали військового АТО Олександра Буйвала. Фото: 5.ua

16 серпня у Сумах на Алеї слави поховали 32-річного військового Олександра Буйвала. Попрощалися із бійцем на плацу 27-ї Сумської реактивної артбригади.

На війні був з перших днів, і безвісти зник восени 2014 року під Іловайськом. Тоді, 3 вересня, водночас загинули сімнадцять військовослужбовців Сумської артбригади. Тіло Олександра довго не могли знайти, пише 24tv.ua.

У нього залишилися мати, дружина та 4-річний син. Власну дитину Олександр бачив лише раз, коли забирав із полового будинку.

"Я всі дні чекала і думала, що він повернеться. Як листочок зашелестить чи хвіртка стукне, то я бігла весь час на вулицю , сподіваючись, що він прийшов. Я думала, що він в полон потрапив. Я не вірила в його смерть до того дня, поки не приїхали військові", - сказала мати загиблого бійця Надія Буйвало.

Тіло чоловіка знайшла гуманітарна місія "Чорний тюльпан" поблизу селища Побєда на Луганщині. Побратим Микола вказав приблизно, де відбувався обстріл. Волонтери прочистили близько трьох гектарів території, копали землю до півметра, а потім просіювали через спеціальне решето. Знайдені кістки вони віддали на експертизу. Там встановили, що це справді останки бійця, якого шукали майже 4 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Місяць тому одружився, лишилася вагітна дружина" - попрощалися із загиблим воїном

"Територія була величезна, пошуки були складні, бо вже було холодно. Гори заліза, металолому, воронки та ями. Ми все повністю пересівали через сито. Так і вдалося знайти фрагменти останків Олександра. Для нас це було великим шансом повернути його додому", - розповів керівник пошукового загону гуманітарної місії "Чорний тюльпан" Олексій Юков.

Загалом за 4 роки гуманітарна місія знайшла понад 700 загиблих українських військових.

20-річного Ігоря Петрова, бійця 53-ї бригади поховали в Рубіжному на Луганщині. Потрапив під обстріл біля Новотошківського, 15 червня окупанти накрили позиції артилерією. Медики не змогли врятувати бійця. Він помер у "швидкій" від внутрішньої кровотечі.

Зараз ви читаєте новину «Бачив сина лише раз: поховали зниклого безвісти бійця АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути