Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2018 16:51

Азовські порти змінюють графік роботи

Азовські порти змінюють графік роботи
Через блокаду Росією Керченської протоки українські порти Бердянськ та Маріуполь на Азовському морі не можуть працювати в звичайному режимі - фото Володимир Омелян у Facebook

Через блокаду Росією Керченської протоки українські порти Бердянськ і Маріуполь на Азовському морі не можуть працювати в звичайному режимі.

Відтепер вони переходять на 4-денний робочий тиждень та змушені скоротити частину своїх робітників, пише міністр інфраструктури України Володимир Омелян у Facebook.

"Як ми й очікували, Москва здійснює ручне регулювання доступу торговельних суден до українських морських портів Азовського моря за давнім принципом Кремля: "хочу/не хочу". Про дотримання свободи судноплавства та неперешкоджання проходженню Керченською протокою навіть не йдеться. Як результат такого підходу, 2 українські порти втратили більше ніж удвічі вантажопотік, змушені перейти на 4-денний робочий тиждень і скорочувати працівників", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чого прагне Росія в Азовському морі

Він також зазначає, що Україна активно працює зі своїми союзниками з антиросійською коаліцією з повернення окупованих територій, звільненню українських полонених і припиненню порушень міжнародного права.

Росія відправляє до окупованого Криму протикорабельні крилаті ракети.

Малий ракетний корабель "Орехово-Зуево" почав перехід із порту Новоросійська до окупованого Севастополя, повідомив офіційний представник Чорноморського флоту РФ Олексій Рульов.

Зараз ви читаєте новину «Азовські порти змінюють графік роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути