четвер, 06 грудня 2018 16:03

Розповіли, чого прагне Росія в Азовському морі

Розповіли, чого прагне Росія в Азовському морі
У Азовському морі Росія хоче диктувати українцям свої правила, вважає Курт Волкер. Фото: Народна Правда

Агресією в Керченській протоці Росія хоче змусити українську владу діяти за її сценарієм.

Хочуть виставити український уряд у поганому світлі перед європейськими країнами, розповів представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер "Голосу Америки".

"І не можна розглядати цей інцидент поза широкого контексту. Росія роками закладала цеглини, які привели до цього інциденту. Претензія на анексію Криму, претензія на територіальні води, побудова мосту, посилення військово-морських патрулів, одностороння претензія на контроль над доступом до Азовського моря. Ми говорили з партнерами і передбачали саме такі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відправлять у Чорне море військовий корабель

Вони (українські моряки - Gazeta.ua ) намагалися мирно пройти з Одеси до Маріуполя. Росіяни їх зупинили, атакували, переслідували, знову атакували, взяли на абордаж і захопили. І вони не стріляли у відповідь. Вони намагалися уникнути конфлікту і вели себе відповідально", - підсумував Волкер.

Захоплені та поранені матроси і співробітник СБУ зараз знаходяться у госпіталі СІЗО "Матроська тиша". У них осколкові поранення рук і ніг, а в одного пошкоджені білки очей. Поранення отримали, коли на них напали російські військові у Керченській протоці.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чого прагне Росія в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути