понеділок, 18 грудня 2017 07:05

АТО: Бойовики стріляли 14 разів, є втрати серед військових ЗСУ

АТО: Бойовики стріляли 14 разів, є втрати серед військових ЗСУ
За добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців Фото: unn

За минулу добу бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Загинули троє українських військових.

Бойовики продовжують грубо порушувати Мінські домовленості та застосовують заборонені зразки озброєння, зокрема, міномети і важку артилерію, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На луганському напрямку епіцентром напруги залишилася Сітлодарська дуга. Тут, у вечірній час, ворог з важкої артилерії калібру 152-мм, мінометів, гранатометів і кулеметів вів вогонь по наших позиціях довкола Луганського. У цьому ж районі, зі 120-мм мінометів, противник обстрілював захисників Зайцевого і Травневого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики знімали постановочне відео

На донецькому напрямку найгарячіше на Приазов'ї. Зокрема, агресор застосував 120-мм міномети по наших укріпленнях поблизу Лебединського і Павлополя. У другій половині доби бойовики також порушували перемир'я із озброєння БМП біля Гнутового. На інших ділянках нашої оборони неспокійно було неподалік Кам'янки, де загарбники використали увесь спектр піхотного озброєння.

У половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів.

Україна не може виграти війну з Росією, але вона потребує зброї, щоб затримати сепаратизм на Донбасі чи в Криму. Про це під час перебування у США сказав глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

Зараз ви читаєте новину «АТО: Бойовики стріляли 14 разів, є втрати серед військових ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути