Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ втрачає генералів та молодших командирів – розвідка Великої Британії

Армія РФ втрачає генералів та молодших командирів – розвідка Великої Британії
Британська розвідка розповіла про втрати РФ у лавах генералів та командирів. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Через вісім місяців повномасштабного вторгнення основні елементи російського військового керівництва дедалі більше не функціонують.

Звільнено чотирьох з п'яти генералів, які безпосередньо командували в лютому. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 19 жовтня з посиланням на свої розвіддані.

Зазначається, що заміна цих генералів поки що мало що зробила для поліпшення бойових характеристик Росії.

"Відсутність наступності у командуванні, ймовірно, буде більш руйнівною, ніж у західних збройних силах. Тому що, згідно з російською доктриною, розробка планів в основному здійснюється особисто командувачем, а не колективними зусиллями ширшого штабу", – зазначили в міноборони країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ ліквідували головного артилериста 35-ї армії РФ

За даними союзників, у Росії на тактичному рівні загострюється нестача здібних молодших офіцерів для організації та керівництва нещодавно мобілізованими резервістами.

Свідчення очевидців свідчать про те, що 15 жовтня однополчанин розстріляв 11 російських солдатів поблизу Білгорода після образливих коментарів офіцера стосовно новобранців з-поміж етнічних меншин.

"Погане командування нижчої ланки, ймовірно, посилює низький моральний дух і погану згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських військ", – йдеться в огляді.

Міноборони Росії призначило Сергія Суровікіна новим командувачем об'єднаного угруповання військ в Україні. Відомо, що він брав участь у збройному конфлікті в Таджикистані, Другій чеченській війні та воєнній операції в Сирії. Суровікін змінив на цій посаді генерала Олександра Дворнікова.

Масований ракетний обстріл України є тактикою Суровікіна. Подібну тактику воєнних злочинів проти мирного населення російська армія використовувала в Сирії, повідомила воєнна розвідка України.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ втрачає генералів та молодших командирів – розвідка Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути