Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2020 10:56

Армійські корпуси РФ на Донбасі порівняли з арміями Європи

Армійські корпуси РФ на Донбасі порівняли з арміями Європи
Окупанти тримають на Донбасі корпусу, могутніші за деякі армії Європи. Фото: reuters.com

2 армійські корпуси, створені Росією на території так званих ДНР і ЛНР, за військовою потужністю перевершують армії деяких держав Європи.

Про це пише "Укрінформ" із посиланням на слова начальника Головного управління міжнародного співробітництва та верифікації ЗСУ генерал-лейтенанта Леоніда Голопатюка під час онлайн-засідання Форуму співпраці з безпеки ОБСЄ.

"Створення угруповання російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей у складі 1-го і 2-го армійських корпусів привело до появи на Сході України великої кількості озброєнь і військової техніки. Корпуси за своєю чисельністю перевершують збройні сили деяких держав Європи", — сказав він на засіданні, присвяченому виконанню та модернізації Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується до відбиття російської агресії з півдня — Наєв

При цьому величезне угруповання російських військ у так званій сірій зоні на Донбасі не контролюється ОБСЄ.

За словами українського генерала, бойовий склад 1-го армійського корпусу (АК), створеного на території "ДНР", включає 5 бригад — 1-а, 3-тя, 5-та окремі мотострілецькі бригади, 100-та окрема мотострілецька бригада "Республіканської гвардії" й окрема артилерійська бригада; 3 окремі полки — 11-й окремий механізований полк, 9-й окремий штурмовий механізований полк морської піхоти та окремий комендантський полк; 10 окремих батальйонів.

Бойовий склад 2-го армійського корпусу, створеного на території "ЛНР", включає 4 бригади — 2-а, 4-а, 7-а окремі мотострілецькі бригади й окрема артилерійська бригада; 2 полку — 6-й окремий механізований полк і окремий комендантський полк; 6 окремих батальйонів.

Штатна чисельність 1-го і 2-го АК — близько 35 тис. військовослужбовців. У їхньому складі знаходяться 481 бойовий танк, 914 бойових броньованих машин, 720 артилерійських систем і 202 ракетні системи залпового вогню (РСЗВ).

Командні, штабні, а також посади дефіцитних спеціальностей в 1-му (Донецьк) і 2-му (Луганськ) армійських корпусах обіймають кадрові військовослужбовці збройних сил РФ загальною чисельністю близько 650 осіб.

Також на окупованому Донбасі знаходяться підрозділи оперативного/бойового та логістичного забезпечення, військові радники, інструктори ЗС РФ загальною чисельністю до 2,1 тис. осіб.

При цьому для підтримки постійної напруженості на лінії зіткнення та з метою забезпечення життєдіяльності 1-го і 2-го АК з території РФ через неконтрольовані ділянки державного кордону України тривають поставки боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів.

Росія створила на кордоні з Україною 3 міжвидові угруповання, здатні до раптових наступальних дій з обмеженими цілями.

Зараз ви читаєте новину «Армійські корпуси РФ на Донбасі порівняли з арміями Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути