Ексклюзиви
середа, 25 травня 2022 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович назвав небезпеку, яка є на Луганському напрямку

Арестович назвав небезпеку, яка є на Луганському напрямку
Ворог увесь час перекидає на Луганський напрямок нові підрозділи. Фото: eastnews.ua

На Луганському напрямку ситуація напружена та складна. Українські бійці там перебувають уже 90 днів, вони втомлені. А росіяни постійно перекидають туди нову живу силу.

Військово-політичне керівництво України добре це розуміє і ніхто не хоче допустити другого Маріуполя, каже радник голови Офіса президента Олексій Арестович в ефірі "24 каналу".

Ворог активізувався північніше Авдіївки. Там йому вдалося просунутися.

"Там тривають важкі бої і, попри це все, окупанти наступали від Ізюма в напрямку Слов'янська, але їх також зупинили вчора, після кількох невдалих атак", - повідомив він.

Якщо росіяни захоплять Лиман, то це дає їм можливість вийти на Озерне, а далі безпосередньо можуть налагодити постачання через Сіверський Донець".

Загарбники почали діяти малими групами піхоти після артилерійських ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: військові розказали, що зараз відбувається на передовій

"Зараз війна йде важче, аніж на початку, коли окупанти намагалися діяти так, як в Криму - росіяни приїхали і їх умовно "зустріли з квітами". Вмирати ніхто з окупантів не хоче, тому вони швидко навчаються, на жаль. Але все одно простежується червона лінія "родової травми" від радянської армії. Саме це і є причиною того, що вони так мляво просуваються, точніше - майже не можуть просунутися", - пояснив Арестович.

Так звана велика битва за Донбас може стати останнім великим наступом Росії в Україні. У військ країни-агресорки немає надійного постачання техніки та нормальних бійців, на відміну від України, пише The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Арестович назвав небезпеку, яка є на Луганському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути