неділя, 12 червня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович нагадав, хто попереджав про вторгнення Росії ще у жовтні

Арестович нагадав, хто попереджав про вторгнення Росії ще у жовтні
Радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Фото: tsn.ua

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович нагадав, хто першим попередив про повномасштабний напад Росії на Україну.

Про це він розповів в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Арестович наголосив, що про невідворотність війни ще восени заявив очільник Головного управління української розвідки Кирило Буданов.

"Є жовтневий виступ Кирила Буданова. Пам'ятаєте, як це бурхливо обговорювали. Усе ж таки вже забули, який прямо сказав: "Війна неминуча". На нас гарантовано нападуть. І навіть намалював карту, як, звідки нападуть... Начальник Головного управління військової розвідки у жовтні заявив, що війна невідворотна і піде за таким-то сценарієм. Там ще стрілки були намальовані далеко вглиб України. Було таке? Було, можна знайти у пресі. Чи був потрібен Буданову Байден (президент США Джо Байден. - Gazeta.ua) для того, щоб це заявити? Ні, голова військової розвідки чудово знав і бачив плани супротивника… Приховували від суспільства? Не приховували. Чи публічно заявили? Заявили...", - сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник ГУР Буданов став головою штабу з питань військовополонених

Також він пригадав, як 3 грудня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що напад практично неминучий.

"Нам потрібно, щоб Захід запровадив санкції на попередження та дав нам зброю на упередження. Сам факт цих речей може скоротити обсяги нападу, розміри цього нападу або може відстрочити або взагалі призвести до зриву", - казав тоді Резніков.

Попри дані розвідок про можливе ще на той час вторгнення РФ, важку зброю Україні надавати відмовилися, наголосив Арестович.

"Дали? Не дали… У листопаді ще ні про які "Стінгери" не йшлося. Вони вже розповідали, що напад неминучий. А "Стінгери" відмовлялися не те, що давати, обговорювати відмовлялися", - підсумував Арестович.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим. Також російська армія зайняла райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді Володимир Путін заявив про "спеціальну воєнну операцію" для "демілітаризації і денацифікації" України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.

Зараз ви читаєте новину «Арестович нагадав, хто попереджав про вторгнення Росії ще у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути