вівторок, 05 березня 2019 15:24

Антонов відмовиться від російських комплектуючих для Ан-158

Антонов відмовиться від російських комплектуючих для Ан-158
Після завершення льотних випробувань та сертифікації літака Ан-158 розпочнуться роботи з імпортозаміщення військово-транспортного літака Ан-178 / фото: Василий Коба

На державному підприємстві "Антонов" тривають роботи з імпортозаміщення російських комплектуючих на пасажирському літаку Ан-158.

До кінця 2019-го року перший літак має бути скомплектований із західною авіонікою та обладнання, повідомляє Український мілітарний портал

В 2020-у році мають розпочатися льотні та сертифікаційні випробування літака.

Таку інформацію озвучили у випуску програми Ан-178 для української армії: чому гальмується серійне виробництво Анів

Очікується, що паралельно з цим відбуватимуться роботи і на першому серійному зразку літака Ан-158.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український літак вразив відвідувачів авіашоу

Авіоніка російського виробництва на Ан-158 буде замінена на канадську виробництва Esterline, яка зокрема постачає обладнання на винищувачі п'ятого покоління F-35.

Шасі, системи дистанційного управління, система управління механізації крила, також буде замінено на виробництва західних компаній.

Ан-158 - близькомагістральний пасажирський літак. Представлений 21 квітня 2010 в м. Києві. Літак сертифікований для перевезення 99 пасажирів (при компоновці з одним туалетним модулем) на відстань до 2,5 тис. км або 86 пасажирів на 3,1 тис. км.

Україна та Індія домовилися про модернізацію парку транспортних літаків Ан-32 військово-повітряних сил Індії. Контракт підписали завдяки запропонованій Києвом програмі заміщення російських комплектуючих.

Зараз ви читаєте новину «Антонов відмовиться від російських комплектуючих для Ан-158». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути