субота, 13 серпня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США: у Маріуполі готують показову страту захисників України

Аналітики США: у Маріуполі готують показову страту захисників України
У Маріуполі окупанти готують судилище над українськими військовополоненими. Фото: t.me/andriyshTime

Російські окупанти в тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області продовжують підготовку до показових процесів і можливих розстрілів українських військовополонених – захисників Азовсталі.

Окупаційна "влада" у місті поспішає перетворити Маріупольську філармонію на в'язницю, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за підсумками 12 серпня.

"Росіяни будують бункер із обставленими клітками коридорами для прийому ув'язнених. Так званий трибунал може відбутися 24 серпня", – ідеться в звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судилище над "азовцями": філармонію в Маріуполі перетворюють на тюрму – відео

Головне управління військової розвідки України раніше розповсюдило заяву від імені Сил безпеки й оборони, де закликало весь цивілізований світ не допустити судилища в Маріуполі над українськими захисниками.

Загарбники розташували на сцені маріупольської камерної філармонії тюремні клітки з арматури 20 мм діаметром. Мер міста Вадим Бойченко попросив світову спільноту, ООН і Червоний хрест втрутитися в ситуацію, щоб працювали правила поводження з військовополоненими.

Асоціація сімей захисників Азовсталі звернулася до президента України Володимира Зеленського, Міжнародного комітету Червоного хреста і ООН, аби вони не дозволили російським окупантам провести фейковий трибунал над українськими військовими й втрутилися у цей "театр абсурду".

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США: у Маріуполі готують показову страту захисників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути