вівторок, 09 серпня 2022 01:48

Спецтема: Війна Росії проти України

"Театр абсурду": сімʼї захисників Азовсталі відреагували на фейковий трибунал для українських військових

"Театр абсурду": сімʼї захисників Азовсталі відреагували на фейковий трибунал для українських військових
Так званий трибунал над українськими військовими не визнають країни світу. Фото: eastnews.ua

Асоціація сімей захисників Азовсталі звернулася до президента України Володимира Зеленського, Міжнародний комітет Червоного хреста і ООН, аби вони не дозволили російським окупантам провести фейковий трибунал над українськими військовими і втрутилися "у цей театр абсурду".

Але цей "трибунал" не визнає жодна країна світу, оскільки так звані "ДНР" та "ЛНР" не визнають у цивілізованому світі. Про це йдеться у Telegram асоціації сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують розстріляти бійців українського підрозділу

"Військовослужбовці України, які виконували визначені державою і законом обов'язки на території України, не можуть бути осудженими іншими держави, тим паче ніким не визнаними псевдодержавами. Такий "трибунал" не матиме жодної сили в правовому полі України", – йдеться у повідомленні.

Женевська конвенція 1949 року гарантує дотримання всіх прав військовополонених.

"Там наголошено на тому, що будь-які посягання на людську гідність військовополонених є забороненими, як і їхнє засудження чи застосування покарання без попереднього рішення законного суду. Отже, всі ці показові шоу з судами та трибуналами абсолютно суперечать загальновизнаним міжнародним законам про поводження з військовополоненими", – наголошує асоціація родин.

Ватажок "ДНР", колаборант Денис Пушилін заявив про "трибунал" над полоненими українськими військовополоненими у тимчасово окупованому Маріуполі. Он заявив про "підготовку до трибуналу" і що він буде у Маріуполі.

Російські загарбники у вересні планують влаштувати показовий "суд" над захисниками України в тимчасово захопленому Маріуполі. Маріупольська міська рада в Telegram виклала фото, як окупанти на сцені маріупольської камерної філармонії збирають тюремні клітки.

Зараз ви читаєте новину «"Театр абсурду": сімʼї захисників Азовсталі відреагували на фейковий трибунал для українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути