четвер, 04 квітня 2024 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США показали свіжі карти боїв
9

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

Російські окупанти просунулися на фронті в районі кордону Донецької та Запорізької областей, на північ від Приютного, поблизу смуги на південний захід від Новомихайлівки, на захід від Авдіївки, а також на захід від Бахмута.

Позиційні бої точаться на більшості напрямків, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Луганській області російська армія здійснила невдалий механізований штурм розміром приблизно в роту на захід від Кремінної. Окупанти відновили обмежені штурми безпосередньо на захід від Сватового. Геолокаційні кадри від 3 квітня свідчать, як ЗСУ відбивають посилений російський механізований штурм розміром у взвод на схід від Терного.

Посилений взводний механізований штурм під Тернами свідчить, що російське командування надає пріоритет Лиманському напрямку, тому може більше активізувати темп наступу в цьому районі. Також 3 квітня російські війська провели невдалий штурм поблизу Андріївки (на захід від Сватового).

Позиційні бої тривали вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна поблизу Синьківки (на північний схід від Куп'янська) та Білогорівки (на південь від Кремінної).

Російські сили нещодавно просунулися на захід від Бахмута. Геолокаційні кадри за 2 квітня показують, що загарбники також просунулися до південно-західного Іванівського (на захід від Бахмута).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія просунулася поблизу Авдіївки

Позиційні бої тривали: на північний схід від Бахмута в районі Спірного та Виїмки; на північний захід від Бахмута біля Богданвики; на південний захід від Бахмута поблизу Кліщіївки та Андріївки; на південь від Бахмута біля Південного.

Частини російської 98-ї повітряно-десантної дивізії (ПДВ) продовжують діяти на схід від Часового Яру. Російські джерела скаржаться, що російська піхота змушена атакувати пішохідні війська на захід від Бахмута, а деякі російські піхотинці готуються лише півтора тижні перед фронтом. Це сприяє значним втратам.

Українські мінні поля, глибока оборона та підготовлені непрямі вогневі позиції в та поблизу Часового Яру, імовірно, створять значні проблеми для російських спроб захопити місто.

Російські війська просунулися на захід від Авдіївки на тлі боїв у цьому районі 3 квітня. Війська РФ просунулися до лінії Уманське-Нетайлове на 1,5 км в ширину та глибину. Інші джерела також стверджують, що українські війська відступають з Бердичіва і Семенівки. Хоча ці звіти ще не підтверджені, військові аналітики вважають, що російські війська окупували значну частину Бердичів.

Позиційні бої також тривали: на захід від Авдіївки біля Тоненького, Уманського та Яснобродівки; на південний захід від Авдіївки біля Водяного, Первомайського та Невельського.

Частини російського 6-го танкового полку (90-та танкова дивізія, 41-ша загальновійськова армія, Центральний військовий округ) продовжують діяти поблизу Тоненкого, попри значні втрати 30 березня.

Позиційні бої тривали також на південний захід від Донецька. Також тривали позиційні бої поблизу Микільського (на південний захід від Донецька та на південний схід від Вугледара).

Геолокаційні кадри від 3 квітня показують, що російські війська незначно просунулися поблизу смуги на південний захід від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Підрозділи російської 238-ї артилерійської бригади (8-а ОСА Південного військового округу) беруть участь у боях на заході від Донецька в районі Красногорівки. Підрозділи російської 30-ї роти спецназу, 26-го полку радіаційного, хімічного та біологічного захисту та 11-ї армії Повітряних Сил і ППО Російської Федерації діють на південному напрямку Донецька.

3 квітня на заході Запорізької області підтверджених змін лінії фронту не було. Позиційні бої тривали: поблизу Роботиного; на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного).

Підрозділи російського 1152-го мотострілецького полку (70-й мотострілецький полк, 42-а мотострілецька дивізія, 58-а САА, СМД) продовжують діяти поблизу Роботиного.

3 квітня тривали позиційні бої на східному (лівому) березі Херсонської області, зокрема й поблизу Кринок. Водночас підтверджених змін на лінії фронту там не зафіксовано.

Російські війська змінили тактику штурму східного берега Херсонської області та проводять більшу кількість штурмів меншими групами.

Україна змушена економити боєприпаси та надавати пріоритет обмеженим ресурсам на критичних ділянках фронту.

Із 1 січня по 1 квітня 2024 року Росія захопила приблизно 305 км² території України, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути