пʼятниця, 09 серпня 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв
9

Позиційні бої на фронті в Україні тривають на більшості напрямків.

Фіксується просування російських загарбників в районі адмінкордону Запорізької та Донецької областей, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Загарбники 7 і 8 серпня продовжували наступальні операції біля Глибокого та поблизу Вовчанська та Тихого. Водночас жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Окупанти нещодавно перекинули невизначений підрозділ з окупованої частини Луганської області на Вовчанський напрямок. 8 серпня війська РФ не застосовували тактичну авіацію на Харківському напрямку", - сказано в повідомленні.

ЗСУ тим часом контратакують під Глибоким. Російські окупанти 8 серпня продовжували наступ на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна.

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герасимов не поінформував Путіна про операцію України в Курській області - ЗМІ

Армія РФ атакувала в районі Синьківки, поблизу Петропавлівки, Новоосинового і Колісниківки, біля Новосергіївки, Невського, Макіївки, біля Тернів та в районі Серебрянського лісу 7 і 8 серпня.

ЗСУ 5 серпня завдали удару з HIMARS по командному пункту російського 2-го батальйону 51-го полку ПДВ поблизу окупованої Богданівки Луганської області, внаслідок чого загинули командира батальйону та кількох російських офіцерів. Разом із тим у ISW не можуть незалежно це підтвердити.

Війська РФ продовжували наступальні дії на Сіверському напрямку східніше Сіверська в районі Верхньокам'янського біля Івано-Дар'ївки, Спірного, Виїмки та Переїзного 7 і 8 серпня. Ворожі війська також продовжували наступ у районі Часового Яру, в районі Калинівки та Іванівського.

8 серпня російські війська продовжили наступ у районі Торецька, однак підтверджених змін лінії фронту не було.

Війська РФ продовжують просуватися в межах Нью-Йорка. Продовжували наступ у районі Торецька, Північного та Залізного. РФ просунулася на схід від Покровська.

Путінські війська, які діяли на схід від Покровська, просунулися до околиць Гродівки та поблизу Лисичного та Іванівки.

Російські блогери також продовжували розповідати, що війська РФ начебто захопили Сергіївку, проте в ISW не знайшли підтвердження.

Окупанти продовжували наступальні дії в районі Воздвиженки, біля Калинового, Новоолександрівки, Іванівки, Лисичного, Желанного, Карлівки і Яснобродівки. 8 серпня війська РФ просунулися на південний захід від Донецька, але не досягли підтверджених успіхів у цьому районі. Російська армія наступає в районі Красногорівки, Костянтинівки, Парасковіївки, Водяного, Володимирівки та Вугледара.

Війська РФ нещодавно досягли незначних успіхів на південь від Великої Новосілки в районі адмінкордону Запорізької та Донецької областей. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 серпня, показують, що окупанти нещодавно досягли незначних успіхів на північному сході Урожайне.

Російські загарбники продовжували атаки поблизу Роботиного та поблизу Малої Токмачки на заході Запорізької області. 7 та 8 серпня українські захисники відбили атаки росіян на Дніпровському напрямку у Херсонській області.

Українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні. Російський диктатор Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію".

У ніч проти 9 серпня у Курській області прогриміли потужні вибухи. Поблизу села Октябрське Рильського району було знищено на марші колону бронетехніки РФ.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути