понеділок, 15 липня 2024 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті - свіжі карти
9

Російське командування перегруповує війська для продовження наступу
Фото: ISW
Російське командування перегруповує війська для продовження наступу
Російське командування перегруповує війська для продовження наступу
Російське командування перегруповує війська для продовження наступу
Російське командування перегруповує війська для продовження наступу

На Харківщині російське військове командування перегруповує війська для продовження наступу. Ворог перекинув сили у районі Глибокого.

У районі Вовчанська окупанти готують десантно-штурмові групи до подальших наступальних дій, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"13 і 14 липня ЗСУ провели локалізовані контратаки на північ і північний схід від Харкова і нещодавно відновили обмежені позиції у Вовчанську. Північне угруповання військ РФ, яке відповідає за наступ на Харківському напрямку, налічує лише 30-70 тис. військовослужбовців. Цього недостатньо для повноцінного прориву української оборони на глибину 40 км", - сказано в свіжому звіті.

14 липня елементи чеченського 204-го полку спецназу "Ахмат" завдавали ударів по українським силам у північно-західному Вовчанську. Сили оборони повернули собі деякі позиції в цьому районі. Українське джерело повідомило, що українські сили відкинули окупантів від Сотницького Козачка. Бої тривали у Вовчанську та поблизу Глибокого.

Російські війська просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але жодних підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Армія РФ продовжувала наступальні дії: на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, Вільшани та Петропавлівки; на південний схід від Куп'янська біля Новоселівського; на північний захід від Сватового біля Стельмахівки, Берестового, Піщаного; на південний захід від Сватового поблизу Греківки; на північний захід від Кремінної поблизу Макіївки; на захід від Кремінної біля Тернів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти захопили Урожайне на Донеччині - DeepState

14 липня російські війська продовжили наземний наступ на Сіверському напрямку, однак підтверджених змін лінії фронту не було.

Окупанти продовжували наступ: на північний схід від Сіверська біля Білогорівки; на захід від Сіверська поблизу Верхньокам'янського; на південний схід від Сіверська біля Спірного; на південь від Сіверська біля Роздолівки та Виїмки.

На Донбасі наступ тривав також у районі Часового Яру, проте підтверджених змін лінії фронту не було.

Під Часовим Яром тривали бої: на північ біля Григорівки; на схід біля Іванівського; і на південний схід поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Війська ворога продовжили наступальні дії на Торецькому напрямку. Російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Авдіївки.

Бої тривали: на схід від Торецька біля Дружби; на південний схід від Торецька біля Залізного, Північного, Південного; на південь від Торецька поблизу Нью-Йорка.

13 і 14 липня тривали бої на північний захід від Авдіївки в районах Прогресу, Воздвиженки, Новоолександрівки, Очеретиного, Калинового, Лозуватського, Новоселівки Першої та на захід від Авдіївки в районі Яснобродівки та Карлівки.

Російські війська продовжували наступальні дії на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Бойові дії тривали на захід від Донецька поблизу Красногорівки та на південний захід від Донецька поблизу Побєди, Парасковіївки, Костянтинівки та Водяного.

Тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області в районі Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного).

На півдні позиційні бої точилися на східному (лівому) березі Херсонської області, в тому числі поблизу Кринок і Козачих Лагерів (на північний схід від Херсона).

Українські військові контратакували та відбили деякі позиції біля Липців у Харківській області.

Протягом останніх семи днів, у районі цього населеного пункту тривають бої.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті - свіжі карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути