середа, 07 лютого 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті - свіжі карти
9

Збройні сили України ведуть бойові дії на декількох ділянках фронту. Тривають зіткнення з невеликими російськими диверсійно-розвідувальними групами поблизу Авдіївки.

Російські та українські сили нещодавно підтвердили просування на Донбасі поблизу Авдіївки, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

6 лютого позиційні бойові дії тривали на лінії Куп'янськ-Сватове, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Позиційні бойові дії точилися в районі Синьківки та Табаївки. Російські війська нещодавно просунулися поблизу Кремінної.

Ворог пішов у наступ на північ від Бахмута. Геолокаційні кадри від 3 лютого підтверджують, що російські війська захопили Веселе. 18 січня Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська захопили Веселе, і це перший випадок, коли ISW спостерігає візуальне підтвердження цих російських заяв.

Поблизу Бахмута 6 лютого тривали позиційні бойові дії. Водночас підтверджених змін на лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Бої тривали поблизу Богданівки, Іванівського та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

Геолокаційні кадри за 5 лютого показують, що ЗСУ нещодавно відновили обмежені тактичні позиції в житловому районі на півдні Авдіївки. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 6 лютого, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на півночі Авдіївки.

Українські сили ведуть зіткнення з невеликими російськими диверсійно-розвідувальними групами в межах Авдіївки, але масштабних вуличних боїв у місті поки що не ведуть.

Російські війська просунулися на південний захід від міста Донецьк. Позиційні бойові дії тривали поблизу Побєди, Георгіївки та Новомихайлівки.

6 лютого на ділянці кордону Донецької та Запорізької областей тривали позиційні бої, однак підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не було. Українські міни та безпілотники заважають операціям російської бронетехніки, тому російські сили можуть атакувати лише піхотою за підтримки артилерії та безпілотників

На півдні точилися позиційні бойові дії на заході Запорізької області, поблизу Роботиного та на захід від Вербового. Підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не було.

6 лютого тривали також позиційні бої на лівому березі Херсонської області в районі Кринок.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 6 лютого склали 390 580 осіб. Протягом доби знищено ще 1020 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті - свіжі карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути