пʼятниця, 17 червня 2022 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розповіли про ситуацію на Донбасі

Американські аналітики розповіли про ситуацію на Донбасі
Росіяни одночасно атакують на дев'яти напрямках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі російські окупанти продовжують штурмувати Сіверськодонецьк на Луганщині й одночасно намагаються відрізати наземні шляхи постачання, які забезпечують сусіднє із ним місто Лисичанськ.

Водночас українські сили, ймовірно, відновили контрнаступальну операцію на захід і північний захід від Ізюма Харківської області, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

"Її метою можуть бути наземні шляхи постачання, які росіяни використовують для забезпечення окупаційних військ у районі Ізюма й Лимана. Вибух у Чорнобаївці на Херсонщині, у результаті якого загинули мирні жителі, могли влаштувати російські військові, щоб налаштувати місцеве населення проти Збройних сил України", - ідеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на сході знищують окупантів і ворожу техніку: назвали здобутки за день

Американські аналітики звертають увагу на слова Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про те, що росіяни одночасно атакують на дев'яти напрямках. Ворог міняє тактику: окупанти тепер використовують невеликі штурмові групи замість повноцінних батальйонно-тактичних груп.

Щоб завадити підтримці українських контрнаступальних операцій з боку населення, росіяни можуть влаштовувати біля Херсона атаки під фальшивим прапором. У відповідь на контратаки українців окупанти зміцнюють резервні позиції у Херсонській та Миколаївській областях.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розповіли про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути