понеділок, 01 квітня 2024 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики показали, що відбувається на фронті - карти боїв
9

На фронті ЗСУ просунулися на схід від Тернів, що на захід від Кремінної в Донецькій області.

Російські окупанти тим часом просунулися на захід від Авдіївки і на південний захід від Новомихайлівки, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Луганській області Сили оборони нещодавно просунулися вперед біля Кремінної на тлі позиційних боїв, що тривали уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна 31 березня.

Позиційні бої там тривали: на північний схід від Куп'янська поблизу Синьківки; на захід від Кремінної поблизу Тернів; на південь від Кремінної поблизу Білогорівки.

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

У Донецькій області позиційні бої тривали: у районі Богданівки; на захід від Бахмута в районі Іванівського та Часового Яру; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Андріївки та Південного.

На Бахмутському напрямку російські війська концентрують свої атаки у напрямку Часового Яру, оскільки населений пункт знаходиться на панівній висоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія провела масовану механізовану атаку поблизу Авдіївки

Війська РФ дещо просунулися вперед у районі Авдіївки.

31 березня російські війська незначно просунулися на північний захід від Тоненького (на захід від Авдіївки) під час механізованої атаки, яку відбили ЗСУ.

Позиційні бої тривали: на північний захід від Авдіївки в районі Бердичів та Семенівки; на захід від Авдіївки в районі Уманського та Тоненького; на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Нещодавно армія ворога незначно просунулася на південний захід від Донецька на тлі позиційних боїв у цьому районі 31 березня.

Відеозапис з геолокацією від 31 березня показує, що російські війська нещодавно незначно просунулися на південний захід від Новомихайлівки (південний захід від Донецька).

Позиційні бої там тривали: на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки; на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

У районі кордону Донецької та Запорізької областей 31 березня підтверджених змін на лінії фронту не було.

На півдні бої точилися: на південний схід від Великої Новосілки поблизу Водяного; на південь від Великої Новосілки поблизу Старомайорського; на південний захід від Великої Новосілки поблизу Приютного.

На заході Запорізької області 31 березня підтверджених змін на фронті також не було.

Позиційні бої там тривали поблизу Роботиного та Вербового (схід від Роботиного).

Українські сили мають у своєму розпорядженні вищу систему радіоелектронної боротьби (РЕБ) і координацію дій безпілотних літальних апаратів і артилерійських підрозділів на Херсонському напрямку, що забезпечує кращі результати для українських сил у цьому районі.

Втрати росіян за минулу добу склали 710 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 442 880 солдатів, повідомив у понеділок Генеральний штаб Збройних сил України.
Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики показали, що відбувається на фронті - карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути