понеділок, 01 квітня 2024 09:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія провела масовану механізовану атаку поблизу Авдіївки

На фронті на Донбасі Сили оборони відбили масовану російську механізовану атаку поблизу Авдіївки.

Збройні сили України довели, що можуть досягти значних результатів на полі бою, якщо будуть належним чином оснащені, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"30 березня російські окупанти провели механізовану атаку чисельністю в батальйон уперше за кампанію із захоплення Авдіївки, яку Росія розпочала наприкінці жовтня 2023 року. Росіяни кинули 36 танків і 12 БМП у потужний механізований штурм біля Тоненького. Геолокаційні зображення, опубліковані 31 березня, показують велику кількість знищеної і пошкодженої бронетехніки РФ уздовж дороги на північний захід від Тоненького (на захід від Авдіївки)", - йдеться у звіті американських аналітиків.

Прорвати український рубіж фронтальним ударом росіяни так і не змогли. Під час штурму ЗСУ знищили 12 російських танків і вісім БМП ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової - свіже зведення

Автор: DeepState
 

Невдачу військ РФ визнають навітьросійські оглядачі.

"Ситуацію ускладнює, м'яко кажучи, не найграмотніше командування", - пишуть російські воєнкори про втрати в живій силі та техніці.

Масштаби російського механізованого штурму 30 березня були значними.

"Те, що ЗСУ змогли його відбити, свідчить про здатність України захищатися від майбутніх широкомасштабних російських нападів і очікуваного російського наступу влітку 2024 року. Продемонстрована Україною здатність вміло захищатися від широкомасштабного російського нападу на особливо критичній ділянці фронту, свідчить про те, що ЗСУ можуть досягти значних результатів на полі бою, якщо вони будуть належним чином оснащені", - додали в ISW.

Втрати росіян за минулу добу склали 710 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 442 880 солдатів, повідомив у понеділок Генеральний штаб Збройних сил України.
Зараз ви читаєте новину «Росія провела масовану механізовану атаку поблизу Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути