Ексклюзиви
пʼятниця, 03 травня 2019 19:05

Якби нам дали змогу, ми б уже завершили цю війну – Валькірія

Автор: Сергій Старостенко
 

Мінські угоди заморозили активні бойові дії і зробили війну повільною і тривалою – вважає аеророзвідниця Юлія Толопа, яка має позивний Валькірія. Якби військовим не перешкоджали, війна була б уже завершена, вважає дівчина.

- Наш батальйон був уже в Хрящуватому. Звідки до Луганська 800 метрів. Ми би взяли місто, якби не було Мінських угод і якби не було стількох втрат під час виводу військ. Я сиділа на останньому посту ДАІ перед Щастям. Мені наказали прикривати відхід наших. Я ці дні стільки нашої техніки побачила, скільки не бачила за місяці на передовій. Вся вона відходила ціла, без пошкоджень, навіть фарба не подряпалася.

На відході в нас 5 серпня розстріляли групу з 40 чоловік. Це були останні бойові дії. Потім ми просто сиділи – нас обстрілювали – ми відповідали. Більше нічого. Так триває і досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Зеленський дасть наказ скласти зброю, почнеться п...ь - Валькірія

- Контрактники зараз просто виконують свою роботу, каже Валькірія. - Я теж знаходжуся на роботі. Але все-одно мій патріотизм завеликий навіть для мене. Не раз сидячи вдома думалося: більше на війну не піду. Але все-одно йдеш. Бо війна не скінчена. Коли підходить контракт до закінчення, щоразу думаю, що більше не буду його підписувати. Але я розумію, що все-одно не зможу.

Інтерв'ю з Валькірією читайте у свіжому номері журналу Країна.

Окупанти почали встановлювати фейкові позиції, щоб заплутати українців.

Фейковий бліндаж виявили аеророзвідники зі складу ООС, повідомляє офіцер і блогер Анатолій Штефан "Штірліц".

"Пташки з ОСиного рою помітили псевдопозиції російсько-окупаційних військ із муляжами техніки та особового складу. Окупанти втомилися втрачати техніку від привітальних адрес ОС і вирішили зробити манекени особового складу та техніки", — каже Штефан.

Зараз ви читаєте новину «Якби нам дали змогу, ми б уже завершили цю війну – Валькірія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути