Ексклюзиви
понеділок, 09 березня 2020 14:16

Як підозрювані у справі МН17 отримали повідомлення про суд

Як підозрювані у справі МН17 отримали повідомлення про суд
Підозрювані змогли отримати повідомлення через інтернет. Фото: Reuters

Прокуратура РФ офіційно передала повістку на суд по MH17 тільки одному з підозрюваних. Нідерланди переконалися, що все четверо знають про проведення суду.

Звинувачення висунуті проти трьох громадян Росії Сергія Дубинського, Ігоря Гиркин і Олега Пулатова, а також громадянина України Леоніда Харченка, повідомляє "Європейська правда".

"23 січня Росія повідомила, що Пулатов з'явився в російському суді Ульяновська і йому була передана в руки повістка", - повідомив під час слухань суддя Хендрік Стейнхаюс.

Двоє інших росіян, Дубинський і Гиркин, були викликані в суд за місцем реєстрації, але на засідання не з'явилися. Харченко нікуди було викликати, оскільки він проживає в окупованому Донецьку.

Слідча група змогла переконатися, що всі троє отримали виклики, проконтролировав це через соцмережі і месенжери.

Дубинський намагався сховатися від слідчої групи, але залишив в інтернеті сліди того, що він знає про суд. Крім офіційної повістки, йому прислали повідомлення через WhatsApp, на Skype і в Facebook. У WhatsApp повідомлення були переглянуті.

"З ним також зв'язалися по телефону. Чоловік відповів, що він не Дубинський і більше не брав трубку, але експерти визначили, що це голос Дубинського, використавши інші записи його розмов", - розповів суддя Стейнхаюс.

Нідерладські ЗМІ повідомляють, що Дубинський живе в розкішному будинку у Ростові-на-Дону. Суду він не боїться та заявляє, що літак збили українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17: заявили про наявність свідка запуску ракети

Найскладніше було доставити повістку Харченку. Він в 2014 році переїхав до Донецька. Україна не мала можливості викликати його в суд для вручення повістки. Йому слідчі у справі МН17 також надсилали повідомлення про місце і дату суду через різні месенджери, і врешті-решт змогли дістати його через мережу "Вконтакте", куди йому прислали приватне повідомлення.

"Посилання на повідомлення про суд відкрили 19 липня з айпі-адреси в Донецьку. 20 липня профіль був видалений з мережі ВК", - повідомив суддя Стейнхаюс.

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що на суді у справі про катастрофу малайзійського "Боїнга" над Донбасом буде встановлена ​​справедливість і винні понесуть відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «Як підозрювані у справі МН17 отримали повідомлення про суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути