четвер, 20 грудня 2018 10:03

Як на передову приходив Святий Миколай (ФОТО)
10

Українських бійців на передовій привітали з Днем Святого Миколая.

В район Донецького аеропорту: солодощі, теплі речі, передали мешканці Івано-Франківщини, Київщини, Тернопільщини, Запоріжжя. Десятки кілограм цукерок, печення, фруктів, теплого одягу, мешканці цих регіонів завозили нашим захисникам.

"Я колись не святкував Миколая. Ми відзначали Новий Рік, Діда Мороза любили з Снігурочкою. Проте цей московський персонаж уже не актуальний для нас. Тому, я почав любити сьогоднішній день. А дивлячись на те, скільки нам передали з мирної України – хочеш чи не хочеш, але повіриш у Святого Миколая. Дякую всьому українському народові за допомогу" – каже про свято боєць 57-ї бригади ЗСУ з позивним Костя.

На передову волонтери привезли подарунки для бійців в день Миколая
Фото: Михайло Ухман
На передову волонтери привезли подарунки для бійців в день Миколая
На передову волонтери привезли подарунки для бійців в день Миколая
На передову волонтери привезли подарунки для бійців в день Миколая
На передову волонтери привезли подарунки для бійців в день Миколая

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові створили календар зі знаковими датами

Зранку, 19 грудня, не зважаючи на непросту ніч, всюди панував хороший настрій. Хлопці, хоч невиспані, але веселі – фотографувались з подарунками, щоб потім подякувати своїм благодійникам.

Молоді бійці, яким недавно виповнилось по 20 років. З радістю і легким тремтінням у руках розглядали вітальні листівки від дітей. Де були зображені святий Миколай, українські воїни. Ще самі недавно діти, вони пригадували, як самі були маленькими і писали листи святому Миколаю .

На іншій позиції теж панувало свято. Хлопці стояли біля входу у бліндаж і чекали, коли з нього вийдуть інші побратими, щоб сфотографуватись з подарунковими коробками. Дехто з бійців оглядав їх і вгадував, що там може бути.

Коли всі зібралися - почали оглядати подаруночки. Радували погляд оливки, які прислали українці, котрі живуть в Італії, щоб бійці посмакували. Різні паштети, багато теплих носків.

В цій колекції святкового настрою, виділявся один торт, який спекла власноручно мати одного з українських бійців, який загинув на війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Святого Миколая: найцікавіше, що варто знати

Дівчатам, які знаходяться на війні пощастило більше всіх. Хлопці поділилися з ними, дорогими закордонними цукерками. Крім того, їм волонтери передали гарні цивільні светри. Щоб наші красуні, вийшовши на мирну територію, могли покрасуватись новими нарядами.

У Мінську українська сторона та ОБСЄ запропонували до Нового року встановити режим тиші на Донбасі. Остаточну дату буде визначено 27 грудня під час онлайн-конференції підгрупи безпеки, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Як на передову приходив Святий Миколай (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути