Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2020 11:34

Агресію Путіна зупинить перегляд Будапештського меморандуму — Резніков

Агресію Путіна зупинить перегляд Будапештського меморандуму — Резніков
В Україні закликали переглянути Будапештський меморандум. Фото: uk.wikipedia.org

Захід має переглянути Будапештський меморандум 1994 року, щоб зупинити агресію Росії щодо України.

Як заявив виданню Atlantic Counsil віцепрем'єр-міністр України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, саме нездатність Заходу зупинити Путіна щодо України призвела до ескалації гібридних військових дій РФ проти всього західного світу.

"Настав час переглянути Будапештський меморандум 1994 року, щоб покласти край конфронтації та прокласти шлях до стійкого миру", — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з водою в Криму може підштовхнути Москву почати нову військову акцію проти України — The Jamestown Foundation

Резніков нагадав, що спроба зробити це вже була 2014 року, коли Британія в ООН запропонувала почати термінові консультації у форматі Будапешту. На жаль, ця ініціатива не пішла далі.

На думку політика, Україна бачить принаймні 2 напрямки, які обіцяють значний прогрес в рамках Будапешту в питаннях якісно нового рівня військово-технічної підтримки нашої країні та допомогу в залученні держави-агресора до відповідальності.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що агресивна риторика російського державного телебачення є "суспільною реакцією" на загострення ситуації на Донбасі й вона триватиме.

Зараз ви читаєте новину «Агресію Путіна зупинить перегляд Будапештського меморандуму — Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути