Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 22:00

Адвокат у справі MH17 розповіла, чому згадали про Гіркіна

Адвокат у справі MH17 розповіла, чому згадали про Гіркіна
Суд хоче довести провину Гіркіна. Фото: "Конт"

Судовий процес проти колишнього ватажка ДНР Ігоря Гіркіна має на меті привернути увагу світової спільноти.

"Американський суд виніс вирок, що передбачає стягнення грошей з Гіркіна. Ми будемо відслідковувати задоволення цього вироку, прикріплюючи вирок до будь-яких активів чи майна пана Гіркіна, яке може бути арештовано судом для виплати боргу. Щоправда, справжній вплив цього рішення полягає у приверненні уваги світової спільноти. Ми сподіваємося, що це заохотить інших притягнути Гіркіна до відповідальності", - сказала адвокат родичів жертв падіння малайзійського Boeing MH17 Олександра Вайснер "Громадському".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процес США проти бойовика Гіркіна може бути початком суду над Росією - експерт

Вона сподівається, що судове рішення доведе відповідальність особисто Ігоря Гіркина у перевезенні ракет з Росії в Україну.

"Вони хочуть справедливості. Вони хочуть побачити відповіді і побачити, хто несе відповідальність за скоєне. Також родичі хочуть допомоги від світового співтовариства. Ми робимо нашу роботу, але нам необхідна допомога. І ми хотіли б більше уваги до цього процесу", - підкреслила юристка.

Родичі жертв, які загинули в катастрофі збитого "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур, виграли суд у США проти Ігоря Гіркіна, бойовика, офіцера військових сил РФ. За рішенням суду компенсація родичам загиблих має становити $400 млн. Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки "Бук", привезеної бойовикам із Росії. РФ свою причетність заперечує. Всі, хто був на борту — 298 людей — загинули.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат у справі MH17 розповіла, чому згадали про Гіркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути