четвер, 01 лютого 2018 20:23

Процес США проти бойовика Гіркіна може бути початком суду над Росією - експерт

Процес США проти бойовика Гіркіна може бути початком суду над Росією - експерт
Рекція Гіркіна на вирок американського суду: "Оскільки я вже ледь не "терорист номер один у світі", що мені боятися? Мені від цього ні тепло, ні холодно" / Фото: Корреспондент.net

Нам важко зрозуміти американську судову систему та американське правосуддя. Воно дуже специфічне. Вони можуть будь-яку справу взяти до розгляду, якою б парадоксальною вона не була, і витрачати на неї велику кількість часу та грошей,

Пояснив в коментарі для Gazeta.ua український політолог Петро Олещук.

"Процес проти Гіркіна був досить довготривалий і коштував Америці чималих фінансових ресурсів. Але якщо існував позов, його обов'язково треба розглянути. Американці не фільтрують справи на реальні та нереальні" - говорить він.

За словами експерта розгляд цієї судової справи був лише першою сходинкою. Відправною точною для подальших більш масштабних процесів.

"Суд Сполучених Штатів може доводити зв'язок Гіркіна з правлячими колами Російської Федерації, з представниками влади або олігархами. Таким чином, якщо довести співпрацю Гіркіна з кимось з впливових і багатих росіян, можна буде вже ставити питання про арешт їх активів з метою компенсації і виплати тієї суми, що постановив суд"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа MH17: Російський генерал хоче судитися з журналістами

Петро Олещук вважає, що американський суд не став би свідомо витрачати великі ресурси для справи, яка нічого не варта:
"Це може бути певний прецедент. Його розгляд може бути підставою для подальшого вивчення цього питання і провадження таких судових процесів, що в кінцевому рахунку будуть стосуватися одержання компенсації вже від Росії в цілому"

"Це рішення суду доводить, що Америці не байдуже питання збитого Боїнга і вони, скоріше за все, не зупиняться на цій безпідставній, на перший погляд, справі" - додає експерт.

Родичі жертв, які загинули в катастрофі збитого "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур, виграли суд у США проти Ігоря Гіркіна, бойовика, офіцера військових сил РФ. За рішенням суду компенсація родичам загиблих має становити $400 млн. доларів. Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки "Бук", привезеної бойовикам із Росії. РФ свою причетність заперечує. Всі, хто був на борту — 298 людей — загинули.

Зараз ви читаєте новину «Процес США проти бойовика Гіркіна може бути початком суду над Росією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути