субота, 22 вересня 2018 09:34

Адміністрація і поліція: Клімкін пояснив, як працюватимуть миротворці

Адміністрація і поліція: Клімкін пояснив, як працюватимуть миротворці
Миротворці зайдуть на всю окуповану територію, каже міністр закордонних справ Павло Клімкін. Фото: відкриті джерела

Миротворча місія на Донбасі має складатися з військових, поліцейських і міжнародної адміністрації. Вона має розміщуватися на всій території окупованих районів Донецької і Луганської областей. Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі радіо НВ.

"Не так принципово чи буде там на дві тисячі менше, чи на дві тисячі більше самих миротворців, оскільки питання щодо важкої зброї ми якось з ними полагодимо. А от поліцейські і міжнародна адміністрація - це мегапринципові питання. Без цього вся логіка працювати не буде.

Або ми будемо мати такий складний перехідний період до того, щоби Донбас міг інтегруватися в український простір, або це буде квазізаморозка, і це небезпечно для всіх", - пояснив він.

"Але за визначенням, це не можуть бути миротворці, які охороняють тільки місію СММ. Не можуть бути миротворці, які сидять вздовж лінії дотику. Має бути, хоча і послідовний, але процес заходу на всю окуповану територію, має бути поліцейський компонент, який буде працювати з внутрішньою безпекою", - сказав Клімкін.

Поліцейський компонент важливий, оскільки "багато хто каже, давайте позбираємо важку зброю", а потім "хто почне реальне роззброєння, хто буде відповідати за безпеку?".

"І третій момент, проти якого фантастично заперечує Росія - це міжнародна адміністрація", - розповів Клімкін.

За логікою міністра, міжнародна адміністрація має замінити незаконні структури російських бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі російські окупанти гатять із зеніток і БМП

На Донбасі українські військові взяли під контроль населений пункт Золоте-5. До цього зайнята територія перебувала у сірій зоні.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація і поліція: Клімкін пояснив, як працюватимуть миротворці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути