субота, 03 червня 2017 14:20

Абітурієнти з окупованих територій можуть вступити до деяких вузів без ЗНО

Абітурієнти з окупованих територій можуть вступити до деяких вузів без ЗНО
Президент Петро Порошенко підписав новий закон для абітурієнтів ОРДЛО. Фото: Daily

Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України".

Про це повідомляє прес-служба українського голови.

Закон спрямований на удосконалення механізму правового регулювання суспільно-правових відносин, які виникають під час реалізації права на освіту для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України, створення для таких осіб додаткових можливостей щодо вступу на навчання до вищих навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдовзі більше студентів отримуватимуть стипендії

Закон передбачає, що для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія та які отримали документ про загальну середню освіту, прийом на навчання до одного з вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань у межах установлених квот прийому до вищих навчальних закладів (наукових установ) України.

Вчора майбутні студенти проходили зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти з окупованих територій можуть вступити до деяких вузів без ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути