понеділок, 27 травня 2019 10:48

"Я не Дон Кіхот" - бойовик Гіркін зізнався у використанні "живого щита"

"Я не Дон Кіхот" - бойовик Гіркін зізнався у використанні "живого щита"
Бойовик Гіркін зізнався, що використовував живий щит з місцевого населення. Фото: Thickpolicy.media

Окупант Ігор Стрелков-Гіркін, що керував захопленням Донбасу, зізнався, що використовував "живий щит" із місцевого населення.

Дав інтерв'ю, в якому розповів, як він із підлеглими ховалися у житлових кварталах, пише журналіст Денис Казанський.

"Там, де ми намагалися дати бій поза забудови, ми, на жаль, зазнавали поразки. Як мені говорили українські військові: що ж ви, як боягузи, сидите, виходьте в поле,не прикривайтесь мирними людьми. Ну, вибачте! Вийти в поле для того, щоб нас знищили? Я все-таки не Дон Кіхот", - розповів терорист.

Казанський каже, що інтерв'ю треба використати як свідчення у міжнародному суді. На думку журналіста, інтерв'ю необхідно додати до навчальної програми. Додав, що зізнання треба у режимі 24/7 транслювати на головних площах міст і сіл Донбасу.

"Що ж це виходить? Ті самі криваві карателі та фашисти, які нібито мріяли влаштувати геноцид російськомовних жителів Донбасу, насправді не хотіли стріляти в мирне населення і просили Гиркина не прикриватимся цивільними? А доблесні "визволителі" та "ополченці" використовували жінок і дітей як "живий щит", тому що у чесному бою зазнавали поразок", - додає Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терорист виставив на продаж медаль за "повернення" Криму

Терорист Ігор Гіркін вважає, що перехід на українську сторону Світлани Дрюк - головної героїні російського пропагандистського фільму "Ополченочка", не є чимось незвичайним.

Зараз ви читаєте новину «"Я не Дон Кіхот" - бойовик Гіркін зізнався у використанні "живого щита"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути