Ексклюзиви
субота, 13 травня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

"Я бачу, як це зробити. Але шлях довгий і складний" – Залужний сказав про війну і перемогу

"Я бачу, як це зробити. Але шлях довгий і складний" – Залужний сказав  про війну і перемогу
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів, скільки ще триватиме війна з Росією. Фото: eastnews.ua

Україна обов'язково переможе російських загарбників на фронті. Але для перемоги над Росією замало лише звільнення усіх окупованих ворогом територій.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю Дмитру Комарову "Рік. За кадром" дав прогноз щодо термінів завершення російської агресії.

"Я бачу, як це можна зробити, бачу, що ще потрібно, щоб перемогти у війні проти РФ. Але точно знаю, що до перемоги ще дуже довгий шлях. Дуже довгий і складний", – сказав він.

Залужний підкреслив, що Україна стоїть так довго за рахунок людей, які тримають свої позиції та особисто створюють перемогу.

"Ми прийдемо до цього та обов'язково переможемо. Але знову хочу сказати, що поки що все тримається на плечах цих простих людей. Перемога для нас – звільнена територія і потужні надсучасні Збройні сили. Боєздатні, які не дадуть Російській Федерації повторити те, що відбулося і те, що відбувається зараз. Оце і є перемога. І світова історія знає держави, які живуть і завждиі показують своєю поведінкою те, що краще їх не чіпати. Держава Україна має стати саме такою", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тактика терору: ЗСУ попередили українців про небезпеку

Головнокомандувач ЗСУ також зазначив, що потрібно зробити, аби війна не повторилася:

"Наша перемога є однозначним звільненням всієї окупованої території України. Уся територія має бути звільнена. Але цього ще мало. Україна, як держава має зробити усе, щоб те, що відбулося і розпочалося 24 лютого 2022 року, ніколи в житті не повторилося. Це має бути відбудована така військова інституція, яка ніколи, ну принаймні стільки, скільки хотітимуть українці жити в мирі і спокої, ніколи не дасть можливості росіянам повторити все".

Противник на фронті продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось 47 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Зараз ви читаєте новину «"Я бачу, як це зробити. Але шлях довгий і складний" – Залужний сказав про війну і перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути