понеділок, 18 вересня 2017 19:20

90% демобілізованих бійців АТО потребують психологічної реабілітації

90% демобілізованих бійців АТО потребують психологічної реабілітації
Фото: REUTERS Gleb Garanich

315 тисяч військових,тобто майже 90% з 350 тисяч демобілізованих бійців з зони АТО потребують комплексної реабілітації. Йдеться у повідомленні прес-служби Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я.

"Результати міжнародних досліджень свідчать, що поширеність посттравматичного стресового розладу (ПТРС - ред.) серед осіб, які перебували в зоні бойових дій, як військові, так і мирні жителі, сягає 15-20%. В Україні, за офіційними даними, демобілізованих бійців АТО понад 350 тисяч, з них 90% (315 тисяч) потребують проведення комплексної реабілітації," - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок представив план деокупації Донбасу

Зазначається, що за офіційними даними МОЗ України кількість військовослужбовців (учасників АТО) на кінець 2015 року з ПТСР становила 814 осіб (24,5% від усього населення з ПТСР).

"Кількість військовослужбовців (учасників АТО), які знаходилися під наглядом на кінець 2016 року з ПТСР збільшилось до 32,6% від усього населення з ПТСР. Серед 1102 осіб, які знаходилися під наглядом на кінець 2016 року з ПТСР, кількість жінок склала 6 осіб (0,54%), чоловіків 1096 або 99,46%, кількість сільських жителів – 412 осіб або 37,4%,".

Український генерал-майор Олег Мікац зазначив важливий момент у звільненні окупованих бойовиками Донецька і Луганська: домагатися чітко прописаних в Мінську кроків - закриття кордону, вивід Збройних сил Росії і бойовиків із зони АТО.

Зараз ви читаєте новину «90% демобілізованих бійців АТО потребують психологічної реабілітації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути