неділя, 17 вересня 2017 16:16

Генерал повідомив про важливий момент щодо звільнення Донбасу

Генерал повідомив про важливий момент щодо звільнення Донбасу
Український генерал-майор Олег Мікац зазначив важливий момент у звільненні окупованих бойовиками Донецька і Луганська. Фото: Уніан

Український генерал-майор Олег Мікац зазначив важливий момент у звільненні окупованих бойовиками Донецька і Луганська.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апостроф".

"Україну звинуватять у порушенні Мінських угод. І це розв'яже Росії руки. Росія заведе свої сили і засоби, почне застосовувати авіацію, яка у неї є, застосовувати крилаті ракети, яких у неї достатньо. Після цього Росія вже не буде сприйматися як агресор - вона буде виглядати рятівником", - розповів Мікац.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі затримали інформатора бойовиків

За його словами, на даному етапі повернення Донбасу Україна повинна користуватися політичними методами боротьби: домагатися чітко прописаних в Мінську кроків - закриття кордону, вивід Збройних сил Росії і бойовиків із зони АТО.

Повна блокада захоплених Росією територій Донбасу і Криму, недопущення надання їм "особливого статусу" та жодних виборів до повної деокупації. Після звільнення від московських окупантів – перепаспортизація населення, перевірка на співпрацю з окупантами, суди над зрадниками і позбавлення громадянства України колаборантів, конфіскація награбованого і захист прав переселенців, які повертаються додому. Це головні тези "свободівського" плану відновлення територіальної цілісності України та звільнення від окупації Донбасу і Криму. Його прописано в оновленій партійній програмі захисту українців, затвердженій під час з'їзду ВО "Свобода" у Києві 16 вересня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Генерал повідомив про важливий момент щодо звільнення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути