середа, 20 грудня 2017 18:30

7 відсотків жителів Донбасу підтримують амністію для учасників бойових дій

7 відсотків жителів Донбасу підтримують амністію для учасників бойових дій
Сергій Гармаш: 14% населення Донбасу підтримують ідею про надання особливого статусу сепаратистам. Фото: ukrlife.tv

Серед жителів Донбасу лише 7% підтримують амністію для усіх учасників бойових дій.

Про це заявив президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш.

"Тільки 14 відсотків населення Донбасу підтримують ідею про надання особливого статусу сепаратистам. Лише 7 відсотків підтримують амністію для усіх учасників бойових дій", - розповів Гармаш.

Крім того, він зауважив, що в країні відчутна різниця між очікуваннями населення в політиці реінтеграції і тією політикою, яку проводить керівництво, відповідно до Мінських домовленостей.

"У нас сьогодні обговорюють "зміни політики реінтеграції Донбасу". У нас є документ, а політики немає досі. Єдиним документом, який визначає політику країни по реінтеграції, є Мінські домовленості. Вони передбачають особливий статус для цього регіону, особливі стосунки з Росією для цього регіону, особливий статус російської мови, амністію", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вивела своїх офіцерів з Донбасу

За його словами, на території Донбасу наразі проводять політику дезінтеграції цієї території.

"Це всім відомий набридлий факт пенсійного забезпечення. Я розумію і підтримую те, що ми не виплачуємо пенсії на окупованих територіях. Хоча й немає державних механізмів, але це було б явною підтримкою сепаратистів. Але яке право має держава не виплачувати пенсії на своїй території своїм громадянам, які приїжджають на цю територію, в незалежності від того, де вони прописані?! Жоден чиновник не зможе дати цьому логічне пояснення. На четвертий рік війни досі немає політики реінтеграції, як нема розуміння того, що робити з цим регіоном", - додав він.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука запропонував відмінити вибори по всій Україні на 5 чи 10 років. Про це він заявив під час публічного обговорення стану суспільної свідомості на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «7 відсотків жителів Донбасу підтримують амністію для учасників бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути