Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 18:30

"Я б заборонив вибори по всій країні на 10 років" - Тука

"Я б заборонив вибори по всій країні на 10 років" - Тука
Георгій Тука наголосив, що мешканці Донбасу по-різному оцінюють свій вплив на владу. Фото: Daily - РБК-Украина

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука запропонував відмінити вибори по всій Україні на 5 чи 10 років.

Про це він заявив під час публічного обговорення стану суспільної свідомості на Донбасі.

"Я б взагалі на певний період часу, 5 чи 10 років, заборонив би вибори по всій країні. У воюючій країні вибори працюватимуть лише на розрив і на роз'єднання суспільства. Приклад - вибори у Сіверськодонецьку. Вони проходили за моєї каденції на Луганщині. Вперше "Опозиційний блок" у міськраді опинився в меншості. Наступного дня представники "Радикальної партії" і "Батьківщини" об'єднались з "Опозиційним блоком" і через день проголосували за недовіру меру, якого легітимно обрали 67% населення. 2 роки місто паралізоване", - розповів посадовець.

Крім того, він наголосив, що мешканці Донбасу по-різному оцінюють свій вплив на владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна чекає на вас": Штепа привітала з днем народження Азарова

"Жителі Луганської і Донецької області по-різному сприймають свій вплив на владу. 26% луганчан і 41% донеччан кажуть, що вони зовсім не здатні впливати на владу," - зауважив він.

Також він розповів, які позитивні нюанси і негатив бачать наші європейські сусіди у діях української влади на Донбасі.

"Величезний позитив у тому, що в назві нашого міністерства значиться "тимчасово окуповані". Нам рекомендують відмовитись від таких слів, як "лінія розмежування" та "лінія роз'єднання". У кращому випадку - це "лінія зіткнення". На КПВВ, на будь-яких блокпостах пропонують не займатись маркуванням державних символів, відтворюючи так державні кордони. Донецька область - суцільна українська, і по той бік лінії", - наголосив Тука.

Раніше повідомлялось, Росія має три моделі розвитку подій на Донбасі, серед яких - розширення окупованих територій. Про це сказав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «"Я б заборонив вибори по всій країні на 10 років" - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути