Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2021 08:14

7 обстрілів та підрив військового автомобіля: як минула доба на Донбасі

7 обстрілів   та підрив військового автомобіля: як минула доба на Донбасі
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 1 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.

Неподалік Водяного окупанти відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а біля Павлополя й Красногорівки – ще й зі станкових протитанкових гранатометів. Крім того, поблизу Красногорівки загарбники обстрілювали наші позиції з великокаліберних кулеметів. Поблизу Невельського - зі стрілецької зброї. Неподалік Богданівки - з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів.

Біля Павлополя наш військовий автомобіль підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Один військовослужбовець Збройних Сил України отримав бойове поранення, ще 8 воїнів – бойове травмування. Обставини з'ясовуються, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назавжди 32: назвали ім'я морського піхотинця, який загинув від кулі російського снайпера

Поблизу Луганського збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

"На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Під час патрулювання непідконтрольних уряду України територій, місія ОБСЄ зафіксувала озброєння та військову техніку, розміщену з порушеннями встановлених ліній відведення. Поблизу населеного пункту Троїцьке збройні формування РФ продовжують дообладнувати існуючі та будують нові укріплення в напрямку позицій ЗСУ" - повідомили в штабі.

Станом на 7 годину ранку 2 березня обстрілів не зафіксовано.

На Донбасі активно діють російські снайперські підрозділи чисельністю близько 450 осіб. Крім того, близько 50 снайперів постійно перебувають на підконтрольній Україні території. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Здебільшого снайперська група заходить із території Росії на Донбас на короткий період часу, виконує поставлене завдання та випробовує озброєння.

Зараз ви читаєте новину «7 обстрілів та підрив військового автомобіля: як минула доба на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути