субота, 09 вересня 2017 15:42

6 тисяч російських військових нарахували на Донбасі

6 тисяч російських військових нарахували на Донбасі
На окупованих бойовиками територіях Донбасу перебуває близько 6 тисяч російських військовослужбовців - Селезньов. Фото: 112

На окупованих бойовиками територіях Донбасу перебуває близько 6 тисяч російських військовослужбовців.

Про це заявив спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"До 6 тисяч російських військовослужбовців знаходиться на тимчасово окупованій території Донбасу і до 40 тисяч російсько-терористичних бойовиків, а також місцевих маргіналів, які виконують завдання у складі першого та другого армійських корпусів, які функціонально підпорядковуються Збройним силам Російської Федерації. Фактично вони виконують роль окупаційних військ на території України", – сказав Селезньов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі пояснили бажання Путіна розмістити ППО на кордоні з Україною

Він зазначив, що російські кадрові військові не припиняють прибувати на окуповані території Східної України, в тому числі і керівний склад.

Селезньов також додав, що ситуація залишається непростою.

"Бойовики часто-густо порушують перемир'я, ведуть вогонь по наших позиціях, використовуючи різного роду зброю. Все заради того, щоб тримати у певному напруженні не лише ЗСУ, а й мирних жителів Донбасу, які проживають у "сірій зоні", а також у зоні поблизу військового конфлікту", - додав спікер.

Раніше Селезньов повідомив, що Слідчий комітет Російської Федерації відкрив більше 30 кримінальних проваджень проти учасників української воєнної операції на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «6 тисяч російських військових нарахували на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути