пʼятниця, 02 березня 2018 09:21

37 пускових установок і 210 ракет: "Розмови про Javelin порвали Кремль і бойовиків на ганчірки"

37 пускових установок і 210 ракет: "Розмови про Javelin порвали Кремль і бойовиків на ганчірки"
Експерт розкрив подробиці угоди доставок Javelin. Фото: ЯП

Держдепартамент США схвалив продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin (37 пускових установок і 210 ракет).

Зброя надійде не за рахунок військової допомоги самих США Україні, про це повідомив координатор центру "Інформційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"Україна таки отримає сучасні ПТРК останнього, третього покоління. Для воюючою країни зброї багато не буває, тим більше, коли йдеться про сучасні високотехнологічні зразки озброєнь, та ще й за рахунок сторони, що допомагає. Про військово-політичне значення цих поставок - а це, очевидно, є першорядним - взагалі можна не говорити, настільки воно очевидне", – написав Тимчук.

За його словами, згідно з держоборонзамовленням, Міноборони в цьому році закупить ПТРК українського виробництва.

"Розмови про постачання американських Javelin порвали не тільки Кремль, але і російських військових на Донбасі на ганчірочки. З кінця минулого року в 1-му АК ДНР і 2-му АК ЛНР проводяться екстрені заходи щодо посилення захисту бронетехніки, в самій Росії співробітники НДІ російського Міноборони у форсованому режимі працюють над створенням "ефективного захисту" від американських ПТРК, яку можна було б встановлювати на танки і БМП в польових умовах на Донбасі", – написав Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легалізація приватних армій в Україні: військовий експерт пояснив переваги і недоліки

У свою чергу, на сайті Агентства з питань співробітництва з оборони і безпеки США розповіли деякі деталі угоди.

"Уряд України запропонував купити 210 ракет Javelin і 37 командно-пускових установок (з двома командно-пусковими установками, які будуть використовуватися, як запчастини). У пакет також входить підготовка до використання техніки; технічна допомога з боку уряду США і військового підрядника, транспортування, навчання та інша підтримка. Загальна оціночна вартість не перевищуватиме 47 мільйонів доларів", - зазначили у відомстві.

Отримавши Javelin, Україна не піде в наступ проти бойовиків ОРДЛО, але окуповані території обов'язково поверне. Таку думку висловив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «37 пускових установок і 210 ракет: "Розмови про Javelin порвали Кремль і бойовиків на ганчірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути